Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

KOVERTAMA ODUŠEVIO CRNOGORCE

Šeik u Vili "Gorica" ostavio 50.000 dolara bakšiša

Autor: Novosti | 17.12.2013 - 10:25:00h | Komentara: 5

Naviku arapskih prinčeva da u torbama nose dolare u kešu kako bi čašćavali svoje domaćine, potvrdio je i krunisani princ Abu Dabija šeik Muhamed bin Zajed al Nahjan protekle nedelje, kada je, po slobodnoj proceni, zaposlenima u Vili „Gorica“ gde je večerao i spavao, ostavio oko 50.000 dolara u kovertama, pišu Novosti.

Kod mene demokrata nema ni u opoziciji: Šeik Muhamed bin Zajed al Nahjan

Šeik Muhamed bin Zajed al Nahjan | Foto: Oliver Bunić

Princ je, boraveći svega jednu noć u Podgorici, častio redom zaposlene koji su ga dočekali i služili, od obezbeđenja do konobara i kuvara.
Kako Novosti nezvanično saznaju, uoči dolaska tražio je spisak, a čovek iz njegove pratnje podelio je koverte u kojima je, pojedinačno, bilo od 1.000 do nekoliko hiljada dolara.
Šeik je osvojio naprečac simpatije domaćina još 2008, godine, kada je boraveći u Budvi i najavljujući investicije u „Budvansku rivijeru“ častio celokupno osoblje hotela.
Nekoliko puta je slao svog čoveka po nove koverte, kako nekoga ne bi preskočio, navodi list pozivajući se na sagovornika koji je i tada bio prisutan prilikom posete arapske kraljevske porodice.
- Čašćavao je sve redom, konobare, kuvare, sobarice, momke koji nose kofere, obezbeđenje... Ne znam da li su u svim kovertama bili isti iznosi, znam da je u pojedinim bilo po 2.000 dolara - naveo je isti izvor.
Arapska kraljevska porodica je tada najavila investiciju vrednu dve milijarde dolara, kroz gradnju turističko-hotelskog kompleksa na mestu postojeće „Budvanske rivijere“. Projekti koje su prezentovali predviđali su gradnju dva tornja od 25 i 27 spratova na samoj obali.
Trenutno je aktuelna investicija Emirata u Kraljičinu plažu, za koju nude 21 milion i ulaganja od 180 miliona dolara kroz gradnju supermodernog hotela, koji bi
predstavljao osnovu za planirani elitni turistički kompleks.
Arapski šeici bili su široke ruke i tokom poseta Srbiji i čašćavali one koji su im se „našli na putu“ i imali čast da im budu na usluzi, pišu Novosti.
Poslednji komentari
  • zuki Vreme: 17.12.2013 11:25h

    Ostaviti napojnicu ili bakšiš ili častiti nekog za odgovarajuću uslugu u kafani ili restoranu ili hotelu je sasvim normalno u svetu. Nije normalno dati konobaru piće ili ne uzeti kusur podkupiti ga za neku siću, a to vam je isto podkupiti doktora ili nekog šalterskog službenika za 200g kafe ili flašu pića.

  • DSV Vreme: 17.12.2013 12:52h

    A kolko je ostavio u Beogradu????

  • Mix Vreme: 17.12.2013 14:02h

    Zato se poslanica Nevena zaokupila oko njega, sigurno je bio vise nego galantan, posebno ako je bio zadovoljan njenom paznjom i zalaganjem...

  • Milan Vreme: 17.12.2013 16:00h

    Meni hitno treba 10000 za zapocinajnje privatnog posla, vracam za godinu dana !!!

  • sanja Vreme: 17.12.2013 17:26h

    Sa tim parama da nahrani i obuje ovaj gladan narod , koji toliko sramno zivi , a medju njima i moja porodica .

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP