Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

ZAJEDNIČKA AKCIJA „ELEKTRODISTRIBUCIJE“ I POLICIJE PROTIV NEPLATIŠA NA JUGU

Sekli struju i Srbima i Albancima!

Autor: B. Jelovac | 07.08.2014 - 07:02:00h | Komentara: 1

Da je premijer Aleksandar Vučić bio ozbiljan kada je nedavno u Skupštini rekao da će, kao i svi građani Srbije, i meštani opština na jugu morati da počnu redovno da plaćaju struju, pokazala je jučerašnja akcija Elektroprivrede Srbije u saradnji sa policijom.

Nema više besplatne struje

Nema više besplatne struje

U akciji sa ciljem sprečavanja višegodišnje krađe struje, kojom je „Elektrodistribucija“ Vranje oštećena za 1,3 miliona dinara, sa radnicima „Elektrodistribucije“ pri isključenju i obustavi isporuke struje juče su na terenu bili i policajci kako se ne bi ponovili napadi na radnike.


Duguju skoro dve milijarde!


Prema podacima EPS-a, od 1. jula prošle godine do danas, građani i privreda samo u Bujanovcu duguju 991 milion dinara za struju, a u Preševu 925 miliona. Takođe, od početka prošle godine do danas, u Preševu je podneta ukupno 1.061 krivična prijava za samovlasno priključenje i neovlašćenu potrošnju, a u Bujanovcu 278. Prijave nisu sprečile kradljivce da nastave da to rade.

- Akcija se sprovodi neselektivno i hoćemo da pokažemo da bez obzira na to da li je neko Srbin, Albanac ili pripadnik bilo koje druge nacije, mora da plaća struju i mora da se ponaša zakonito, ali i da ne sme da švercuje narkotike i ne može da ima ilegalno oružje..

Nikome neće biti dozvoljeno da radnike napada fizički i preti njihovoj bezbednosti samo zato što su došli da obave svoj posao - upozorio je juče ministar policije Nebojša Stefanović, dodajući da je plaćanje struje državno, a ne nacionalno pitanje i da je otuda moraju plaćati i Srbi i Albanci.


„Elektrodistribucija“ Vranje juče je na 18 lokacija, od čega su četiri firme i 14 porodičnih kuća, i to u Vranju, Preševu, Bujanovcu i Vladičinom Hanu, gde su utvrđene krađe, prekinula snabdevanje električnom energijom.

Neplatiše razbile automobil radnika „Elektrodistribucije“

Neplatiše razbile automobil radnika „Elektrodistribucije“


- Struja se seče u Velikom Trnovcu onima koji je ne plaćaju. I ne samo tu, nego i na svakom drugom mestu. Seče se i u Vranju Srbima i Romima koji je ne plaćaju, pa ćemo je tako seći i Albancima. Nije reč o etničkom sukobu, već o sukobu ljudi koji rade svoj posao i kriminalaca - poručio je Stefanović.

Dok su radnici „Elektrodisribucije“ kontrolisali brojila, policija je, asistirajući im, juče u Preševu kod jednog neplatiše pronašla pištolj sa pet metaka u ilegalnom posedu, a u Bujanovcu 26,06 grama heroina. Faktički, radnici „Elektrodistribucije“ Vranje već godinama zbog brojnih napada u tim gradovima ne smeju ni da isključe struju, zbog čega su čak i brojila umesto u kućama postavljena na bandere na ulicama.
Bahate neplatiše, i to ne one iz siromašnih domaćinstava, i tome su doskočile time što su polupale ormariće i brojila, a i kada im struja nekim slučajem bude isključena, svi do jednog se priključuju na divlje. Poslednji napad zabeležen je prošle nedelje u Velikom Trnovcu, kada je E. S., koji se ponovo priključio na divlje jer su mu zbog dugovanja isključili struju, metalnom šipkom napao ekipu EDB-a i polupao im službeni automobil. Osim toga, svakodnevno su izloženi i verbalnom maltretiranju, a neplatiše im često prete noževima, puškama, pištoljima i puštaju pse na njih.
Poslednji komentari
  • Anja Vreme: 07.08.2014 13:25h

    Konacno da neko uvede red u ovoj drzavi, a ne da neko ispunjava gradjanske duznosti, a drugi da izbegavaju te iste. Kome to ne odgovara neka se odseli u Kanadu ili neku drugu zamlju na zapadu.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP