Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

SRPSKA IRONIJA!

Sekretar lovačkog udruženja uhvaćen u krivolovu!

Autor: Beta | 12.08.2014 - 14:02:00h | Komentara: 1

U krivolovu na prepelice na Fruškoj gori uhvaćen je sekretar lokalnog lovačkog društva, objavila je danas Radio-televizija Vojvodine (RTV).

Lovačka puška

Ilustracija

Prema Timu za borbu protiv krivolova Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije, koji je objavljen na sajtu RTV, sekretar lokalnog lovačkog društva B. S. je bio u grupi krivlovaca koje je privela policija i kod kojih je pronajeno osam prepelica ubijenih u krivolovu.
Policajci su krivolovce pronašli na poziv Društva za zaštitu i proučavanje ptica, čiji su članovi u nedelju, 10. avgusta, obišli severne padine Fruške gore, gde su prethodnog dana pronađene zakonom zabranjene elektronske vabilice za divljač.
- Policajci su legitimisali krivolovce, priveli ih u stanicu i oduzeli im nelegalna sredstva i osam prepelica ubijenih u krivolovu. Korišćenje vabilica zabranjeno je zakonom, a za ovo zaprećena je zatvorska kazna do tri godine - navodi se u saopstenju tog društva.
Prilikom legitimisanja, kako se ističe, krivolovci kod sebe nisu imali validne dokumente neophodne za izlazak u lov, odnosno lovnu kartu i dozvolu za lov, navodi se u saopstenju tog društva.
Prethodno, kako se dodaje, Lovna inspekcija nije reagovala na navode Društva za zaštitu i proučavanje ptica da su na padinama Fruške gore pronađene vabilice koje se koriste za krivolov.
- Još u subotu veče pozvali smo nadležnu inspektorku za lovstvo. Tražila je da obezbedimo asistenciju policije kao uslov da izađe na teren. To smo uradili, ali ona nije izvršila nadzor - rekao je Milan Ružić iz Društva.
Prema Društvu za zaštitu i proucavanje ptica Srbije, i ranije se događalo da Lovna inspekcija ometa rad tog društva i da ne želi da se bavi sprečavanjem i kažnjavanjem krivolova.
- Izuzetno loš rad Lovne inspekcije vidimo kao jedan od glavnih uzroka
masovnog krivolova širom države - navodi se uz napomenu da je krivolov prepelica sveprisutan godinama širom Srbije.
 
Poslednji komentari
  • ako ako ali dokle vise Vreme: 12.08.2014 20:44h

    Sada ovde na jugu Srbije ubijaju srne i srndace jel se pare,a vabilicom ih dozzivaju i niko nista a svi znaju ivide ali nista,pitam se samo gde ce im dusa svi ti nekakvi clanovi u L.U. su najveci krivolovci,zao mi je sto je tako,sitne duse i mesozderi.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP