Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

PROGRAM

Seksualno vaspitanje u školama zasad samo kao proba!

Autor: Tanjug | 09.09.2013 - 11:45:00h | Komentara: 0

Seksualno vaspitanje, koje kao pilot projekat uvedeno u deset srednjih škola u Vojvodini, trebalo bi posle prve probne godine da obuhvati sve škole, ako uporedna analiza pokaže da je to opravdano, rekla je danas pokrajinska sekretarka za omladinu i sport Marinika Čobanu.

Do juna treba da se završi uporedna analiza i, ako ona pokaže da takva edukacija ima smisla, pokrenućemo inicijativu pred pokrajinskom i republičkom skupštinom da se taj predmet uvede za svu decu, rekla je ona za RTS.

Grupni seks je veliki otklon od rutine bračnog seksa, a upravo je to ono što privlači žene

Seksualno vaspitanje zasad samo probni predmet | Foto: Shutterstock

 "Ako analize pokažu da je inicijativa opravdana, videćemo da li će ovaj sadržaj biti samostalan ili deo nekog predmeta", rekla je Čobanu i objasnila da je "seksualnost u smislu seksualnih odnosa samo jedan od segmenata u okviru projekta o zdravstvenom vaspitanju u reproduktivnom zdravlju".

Objašnjavajući kako je došlo do ideje, ona je rekla da su nadležni u Pokrajinskom sekretarijatu za omladinu i sport primetili da se prošle godine "više od 60 odsto projekata i zahteva za sredstva iz budžeta za projekte odnosilo na reproduktivno zdravlje", što je "preraslo u ozbiljnu, maltene nacionalnu inicijativu" da se u škole uvedu časovi iz te oblasti, ali ne klasični već u formi radionice.
Projektom je u ovoj školskoj godini obuhvaćeno 40 odeljenja i 1.200 đaka u deset srednjih škola , kazala je Čobanu i dodala da je ocenjeno da su takvi sadržaji najpotrebniji srednjoškolcima, "mada ima preporuka da bi predškolski uzrast bio idealan" za takvu nastavu. 

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP