Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

POSTIGNUT DOGOVOR

Selaković: Advokati izmenama dobili sve što su tražili!

Autor: Beta | 30.10.2014 - 23:15:00h | Komentara: 5

Ministar pravde Nikola Selaković izjavio je večeras da su advokati izmenama zakona o prometu nepokretnosti i o javnom beležništvu koje je usvojila Vlada Srbije dobili sve što su tražili.

Ministar obećao  rešenje: Nikola  Selaković

Nikola Selaković | Foto: RAS

"Dogovor je postignut. Sve što su advokati tražili, dobili su u izmenama koje je vlada danas usvojila, nadam se da neće doći do zloupotrebe ovlašćenja koja su dobili ovim izmenama", rekao je Selaković za Radio-televiziju Srbije (RTS).
On je naveo da je izmenama kojima se omogućava da se uz javnobeležnički zapis, ugovori o prometu nepokretnosti sačinjavaju i u drugom pisanom obliku, predvidjeno da i 30 odsto naknade javnog beležnika ide u državni budžet.
Predsednik Advokatske komore Beograda Slobodan Šoškić kazao je da
ovim izmenama nije dobijeno sve što je advokatura tražila i dodao da u štrajku učestvuju svi advokati, uključujući i one koji su članovi Srpske napredne stranke (SNS).
"Nikad nisam video ovoliku solidarnost advokata, bez obzira na političku opredeljenost", rekao je Šoškić.
Šoškić je napomenuo i da u zahtevima advokata "ne može ni da se nazre bilo koji politički motiv".
Vlada Srbije je danas utvrdila predlog izmene Zakona o prometu nepokretnosti i o javnom beležništvu kojima se omogućava da se, uz javnobeležnički zapis, ugovori o prometu nepokretnosti sačinjavaju i u bilo kom drugom pisanom obliku.
Kako se navodi u saopštenju, takvi ugovori moraće da prodju postupak overavanja kod javnog beležnika da bi stekli svojstvo javne isprave.
Advokatska komora Srbije (AKS) saopštila je da nije upoznata sa predlozima izmena zakona.
 
Poslednji komentari
  • i LEGALIZACIJA i SOLEMNIZACIJA Vreme: 31.10.2014 00:20h

    ИДЕАЛНО РЕШЕЊЕ би било када би адвокати имали овлашћења да састављају уговоре о промету непокретности, а нотари би имали овлашћења : или да овере само потпис (легализација) уз основну проверу садржине уговора , или да овере и потпис и детаљну проверу садржаја уговора (солемнизација) како би исти имао доказну снагу ЈАВНЕ исправе.

  • Zbunjen Vreme: 31.10.2014 01:54h

    Pa ako su dobili ono sto su trazili zasto onda nastavljaju strajk??? Advokati su trazili da svako moze sam ili kod advokata da sastavi ugovor a notar da ga samo overi. Selakovic nudi gradjanima da umesto jednom, ugovor plate dva puta, prvo advokatu, a posle i notaru da ga "solemnizuje" (prepise i stavi grb i pecat) i to naplati 3x skuplje nego advokat. Ako je to dogovor onda je i Staljin bio demokrata.

  • lekar Vreme: 31.10.2014 05:56h

    Gnusna laz i podmetacina gospodina ministra!Svoju nesposobnost da resi problem u pravosudju prebacuje na Miskovica i tajkune...Stvarno nas vredjate,vidi se da ste pravi radikali!Advokati izdrzite jer ste u pravu!

  • ana Vreme: 31.10.2014 06:59h

    Podrska za Ministra i Vladu, advokati su decenijama unazad bili privilegovani i kao pausalci...dok je narod krvario i gladovao, oni su se besramno bogatili... treba da se vrate u misju rupu i da cute vise...sramota za profesiju!!

  • sasa Vreme: 31.10.2014 22:23h

    Svako ko se na bilo koji nacin bori protiv ove tiranije je u pravu. Nazalost da su samo advokati u ovoj zemlji solidarni. Divim se Madjarima koji strajkuju zbog interneta, ej bre 100000 ljudi protestvuje zbog interneta ovde se smanjuju plate i penzije, preti otkazima hiljadama radnika, vlada diktatura i tiranija i svima lepo. Bar ovi advokati nek budu svetla tacka kako se brani cast prvo profesije a onda i ljudska.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP