Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

MINISTAR PRAVDE SMATRA

Selaković: Advokati štrajkom štite tajkune!

Autor: Tanjug | 29.10.2014 - 08:07:00h | Komentara: 5

Ministar pravde Nikola Selaković smatra da štrajk advokata više nema nikakve veze s profesijom, već da je to "sprega politikanata i tajkuna koji žele blokadu pravosuđa".

Nikola Selaković

Nikola Selaković | Foto: Dejan Živančević

On navodi i da je "sasvim indikativno" da je Specijalni sud Miroslavu Miškoviću u jeku protesta pravnika trajno vratio pasoš, preneo je današnji "Informer".
Selaković ističe da je advokatima ponuđeno "sve što je moguće i pristojno", pa čak i povratak na zakon iz 2011. godine.

"Vlast je pristala i na neke stvari koje bi mogle da ponize ministarstvo, ali ni to im nije bilo dovoljno. Advokati sad traže ukidanje notarskog sistema koji postoji u svim evropski uređenim državama, što ukazuje da je reč o političkoj igri", kaže Selaković.
Prema rečima ministra pravde, donedavno je mislio da su razlozi za štrajk advokata čisto profesionalni, ali...

"Sad je jasno da ovo nema više nikakve veze s profesijom. Reč je o sprezi politikanata i tajkuna koji za cilj imaju uvođenje haosa u državu. Haos koji oni žele blokira celokupno pravosuđe kao granu vlasti, što dovodi do toga da niko, a naročito Miroslav Mišković, nikako ne može da bude osuđen", naglašava Selaković, dodajući da će se država ipak postarati da do toga ne dođe.
"Oni koji pokušavaju da uspostave nered u državi moraju da znaju da u tome neće uspeti. Promene i uvođenje reda koje sprovodi premijer Aleksandar Vučić neće moći da zaustave", poručio je Selaković.
Poslednji komentari
  • gorangoran Vreme: 29.10.2014 09:03h

    Neverovatno. Da čovek ne poveruje, ne svojim očima nego svom zdravom razumu. Nije tačno da je ministar propagande Selaković ponudio rešenja zakona iz 2011.godine, koja su o.k. već to samo izjavljuje za štampu. Nije tačno ni da želimo da ukinemo ustanovu javnih beležnika. Advokati su na braniku Ustava i prava svih gradjana da sastavljaju svoje pravne poslove. Istina o slučaju tašte-člana komisije za polaganje javnobeležničkog ispita, tek će izbiti na površinu.

  • Vukašin Vreme: 29.10.2014 09:19h

    Vrlo uverljiva teorija zavere. 8500 advokata, od Vranja do Subotice, od advokata koji se bave građanskim pravom, do advokata koji se bave krivicom, od stranački neaktivnih do advokata članova SNS-a, obustavilo je rad zbog opstrukcije 2-3 predmeta....a pritom, takvi predmeti se svakako sude godinama,i tih mesec dva je baš ključno i bitno...

  • deskons Vreme: 29.10.2014 10:39h

    Jos jedan u nizu bisera asistenta Selakovica.

  • tosa Vreme: 30.10.2014 10:15h

    U Srbiji su odavno poznate takozvane narucene presude od strane biznismena odnosno tajkuna za koje advokati uzimaju najmanje 20 posto od vrednosti spora i sto je procenat veci , veca je verovatnoca da ce presuda biti u korist biznismena.

  • mihailo Vreme: 30.10.2014 10:40h

    Kad porastem bicu beleznik. Advokat necu biti. Onih 9.500 advokata brane Mikovica a ja sam Miskovicev zakleti neprijatelj.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP