Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

MINISTAR PRAVDE

Selaković: Nema moralne odgovornosti za pad helikoptera

Autor: Beta | 20.04.2015 - 15:20:00h | Komentara: 3

Ministar pravde Srbije Nikola Selaković izjavio je danas da ne zna da je neko "vršio pritisak" na tužilašto i tražio odredjeni ishod u slučaju pada vojnog helikoptera kada je poginulo sedam osoba.

Nikola Selaković

Nikola Selaković | Foto: Oliver Bunić

Selaković je novinarima u Beogradu rekao da u Srbiji ne postoje nedodirljivi ljudi, koji su izvan zakona.
Upitan o odgovornosti za pad helikotera, Selaković je rekao da se predmet nalazi u rukama tužilaštva i da mu nije poznato da je "neko vršio neki pritisak na javno tužilačku organizaciju".
"Medijima je to dozvoljeno za razliku od nas, pa vas molim da taj odgovor sačekate u institucijama sistema, kada on bude trebalo da dođe", rekao je Selaković nakon obilaska zgrade Vojno-tehničkog instituta u kojoj će nakon rekonstrukcije biti smešteni pravosudni organi.
Ministar pravde je rekao da u postavljanju takvih pitanja ima i tendencioznosti.
On je podsetio da se, na primer u Užicu pre nekoliko godina dogodila havarija u namenskoj proizvodnji i da još nije poznato šta je sa tim predmetom.
"Vrlo dobro znam da ima pet, šest ili sedam godina kako nisam video nijedan medijski prilog o tome, a tamo je sedam ljudi poginulo," kazao je on.
Na pitanje novinara da li postoji moralna odgovornost nekoga iz nadležnih organa, Selaković je kazao da mu "nije poznata svrha jedne potrebe da se poluistina, a nekada i neistina više puta izgovara i na nekim stvarima insistira".
"Ako postoji predmet koji je u rukama pravosudnih organa...ako postoji dobra volja državnih organa da rade svoj posao, kao što je postojala najsvetija dužnost i volja da spasu jedno dete...ja se nadam da vi to svojim pitanjem niste osporavali. O čemu onda govorimo?...", naveo je ministar pravde.
Selaković je kazao da mediji ne bi toliko veličali pilote, da su oni uspeli u svom zadatku.
"Ako me pitate da li postoji nečija moralna odgovornost zbog toga što je usled različitih okolnosti pao helikopter i u njemu izginuli ljudi, hajde mi recite kakva je to moralna odgovornost. Neko je nešto uradio loše što je poslao ljude da spasu jedan dečiji život?", zapitao je Selaković.
Komentarišući izveštaje u kojima se navodi da su prekršene procedure, Selaković je zapitao čiji je to posao i naveo da ako postoji zalaganje za pravno uradjenu zemlju u kojoj će svako da radi svoj posao, to treba prepustiti pravosudnim organima.
"Ako je to posao pravosudnih organa, hajde da jednom nekoga pustimo da svoj posao radi kako treba i do kraja", naveo je on i dodao da "ne shvata potrebu da se priča o jednoj temi pre nego što ona dobije svoj prirodni epilog, pred sudom i javnim tužilaštvom".
On je kazao da izuzetno uvažava ministra odbrane Bratislava Gašića i ministra zdravlja Zlatibora Lončara i ocenio da rade na osnovu ustava i zakona i u najboljem intresu gradjana.
"Kao što je u najboljem interesu gradjana i ove države bilo poslati vojni helikopter da se jedan dečiji život spasi. Ja ne znam.
Slobodno recite jel nije trebalo da poleti taj helikopter, jel nije trebalo da se spasava dete. Da se to dogodilo uspešno...to bila jedna naslovna stranica u toku jednog dana", istakao je Selaković.
On je kazao da je pad helikoptera bio incident i da se takve stvari dešavaju i da vojnički posao nosi veliki rizik.
Poslednji komentari
  • miloš Vreme: 20.04.2015 18:07h

    E baš ste našli "moralnu gromadu" koja će govoriti o moralu!!!

  • misho Vreme: 20.04.2015 18:16h

    minister ovo ti je prava!dakle ova vlada je bezmoralna.

  • Бане Vreme: 20.04.2015 20:25h

    "Selaković: Nema moralne odgovornosti za pad helikoptera..." НАРАВНО, ОТКУД НЕМОРАЛНИМА МОРАЛ??? То је за њих непозната категорија...

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP