Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

OKUPLJA SE FENOMENALNA GLUMAČKA EKIPA

Šerbedžija i žena
mačka u filmu o Tesli!

Autor: Ružica Kantar | 02.10.2013 - 09:47:00h | Komentara: 2

Rade Šerbedžija (67), domaći glumac slavan i u Holivudu, igraće u filmu „Tesla“, koji će se snimati u Srbiji, Bosni i SAD i za koji je predviđen budžet od najmanje 16 miliona dolara! Kako „Alo!“ saznaje, pored slavnog britanskog glumca Gerija Oldmana, u filmu će igrati i oskarovka En Hatavej, poznata po ulozi žene mačke u poslednjem filmu o Betmenu („Uspon mračnog viteza“), kao i po glavnim ulogama u ostvarenjima „Jadnici“, „Princezini dnevnici“, „Đavo nosi Pradu“, „Priča o Džejn“!

Nikola Tesla

Šerbedžija „uspostavlja vezu“ sa Teslom

 

Rade Šerbedžija

Poštovalac Nikole Tesle: Rade Šerbedžija | Foto: Goran Srdanov

Zabrana

En Hatavej

En Hatavej | Foto: Reuters

 

Uloga Tesline velike ljubavi
dodeljena je oskarovki En
Hatavej („Jadnici“, „Betmen“)

Kako za „Alo!“ otkriva producent i scenarista Danijel D. Vujić, saradnju sa Šerbedžijom, vrlo cenjenim u Holivudu, uspostavio je Raka Marić, vlasnik „Mjuzik star prodakšna“ i jedan od producenata filma „Tesla“. Šerbedžija, koji je veliki poštovalac Tesle, kako saznajemo, bio je vrlo raspoložen da uzme učešće u ovom internacionalnom projektu.

Danijel D. Vujić

Danijel D. Vujić | Foto: Marko Metlaš

- Iako je film „Tesla“ najvećim delom zasnovan na istorijskim činjenicama, u njima se nalaze i izvesni fantastični momenti. Rade Šerbedžija će igrati profesora Petrova, Rusa koji živi u SAD. On je otac dečaka, malog genija, koji će uspeti da u sadašnjosti uspostavi vezu sa Teslom iz prošlosti - ekskluzivno za „Alo!“ otkriva Danijel D. Vujić. Pored Šerbedžije, značajnu ulogu imaće i holivudska diva En Hatavej, koja će igrati Ketrin Džonson, ženu u koju je Tesla bio zaljubljen više od 30 godina.

Geljo se vraća kući!
U filmu „Tesla“ igraće i Jasmin Geljo, bosanski glumac poznat po ulozi u „Audiciji“, jednoj od najpopularnijih predstava bivše Jugoslavije. On će za potrebe filma doći na ove prostore, prvi put nakon 21 godine.
- Geljo je bivšu Jugoslaviju napustio kada je počeo rat u Bosni. U Kanadu je stigao bez dinara u džepu. Nekoliko godina je tamo radio razne poslove, a onda se snašao i u filmskoj umetnosti i sada je tamo vrlo cenjen. Otkad ga znam, on priča da se vraća u svoj zavičaj, a sada će konačno stvarno da dođe - priča za „Alo!“ scenarista Danijel D. Vujić.

- Malo se zna o Teslinom ljubavnom životu, ali i on je bio čovek od krvi i mesa. Jedna od njegovih najvećih ljubavi je bila Katerin Džonson, supruga njegovog prijatelja Roberta Andervuda. Njih troje su godinama bili nerazdvojni i između njih je postojala neke čudna veza. Ljubav Tesle i Ketrin bila je platonska i realizovala se samo u pismima koja su slali jedno drugom - otkriva scenarista. Inače, producenti filma „Tesla“ su do En Hatavej došli preko britanskog glumca Gerija Oldmana, koji će igrati Teslu u poznijim godinama.

- En Hatavej je sa Oldmanom igrala u filmu „Betmen“ i ona ga vrlo ceni i poštuje kao umetnika - objašnjava Vujić.

Mladog Teslu, kako je „Alo!“ već pisao, igraće Vladimir di Krupski, student glume na fakultetu dramskih umetnosti u Rusiji, a u filmu će učestvovati i Džon Milijus, holivudski režiser filmova „Apokalipsa danas“, „Konan“ i „Prljavi Hari“, kompozitor Danijel Elfman, koji je radio muziku za „Simpsonove“, „Spajdermena 2“, „Dobrog Vila Hantinga“, profesor Mark Sifer, autor knjige o Tesli „Čarobnjak“, kao i Velimir Abramović, rođeni brat umetnice Marine Abramović. Jedan deo muzike u filmu radiće i Beogradska filharmonija. Snimanje filma počeće u februaru 2014. godine.

Džejms Bond hvalio Srbiju!

Šmekersi: Brosnan namigivao našoj ekipi

Pirs Brosnan| Foto: Dušan Milenković

Scenarista Danijel D. Vujić otkriva i da duguje veliku zahvalnost glumcu Pirsu Bronsanu, poznatom po ulozi Džejmsa Bonda, jer im je na posredan način, hvaleći Srbiju, obezbedio deo sredstava za snimanje ovog visokobudžetnog filma.


- Pirs Bronsan je bio vrlo zadovoljan saradnjom sa našim umetnicima i stručnjacima. Zahvaljući njegovim pohvalama, isti ljudi koji su finansirali snimanje njegovog filma „Novembarski čovek“, pomoći će i u snimanju filma „Tesla“ - zaključuje Vujić.

Poslednji komentari
  • srbija Vreme: 02.10.2013 15:20h

    Snimite film o Boju na Kosovu u visokobudzetnoj produkciji to bi bila najbolja reklama za našu zemlju ili narod:)

  • mirko Vreme: 03.10.2013 08:05h

    Ja mislim da bi trbalo da snimimo film o Jasenovcu, i datako pomognemo nasoj braci HRVATIMA da ih svet konacno vidi u mnogo lepsem svetlu nego sto ih je do sada gledao.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP