Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

AKCIJA

Sergej Trifunović osniva humanitarni fond "Naša deca"!

Autor: Blic.rs | 03.12.2013 - 19:07:00h | Komentara: 9

Glumac Sergej Trifunović, koji se lično angažovao u prikupljanju sredstava za pomoć oboleloj deci, najavio je danas na četvrtom CSR Forumu, da će se novi humanitarni fond za lečenje mališana u inostranstvu zvati "Naša deca".

- Mnogo puta smo iznevereni ali srećom, građani još uvek žele da pomognu drugima. Moramo da razvijamo svest građana da treba, mogu i žele da daju za druge, da uzmemo stvar u svoje ruke i pokrenemo državu da se uključi - poručio je Trifunović, navedeno je u saopštenju Agencije za odnose s javnošću Kontakta.

Sergej  Trifunović

Sergej Trifunović | Foto: N. Milošević

 "CSR Forum, na kojem je popularni glumac učestvovao, najveća je konferencija posvećena društveno odgovoronom poslovanju kompanija koje je podržao USAID Srbija, preko Instituta za održive zajednice", ističe se u saopštenju.

Trifunović je krajem novembra rekao za “Blic” da osnivanje humanitarnog fonda protiče po planu. On je tada istakao da će se Fond najviše puniti donacijama građana, a da se u njegovu inicijativu uključila i Narodna skupština.

Kako je Trifunović zamislio, to će biti jedinstveni humanitarni fond s javnim računom, na zvaničnom sajtu fonda, i ljudi će u svakom trenutku moći da pregledaju stanje na računu, kao i gde je otišao njihov novac.
Trifunović je bio uključen i u akciju prikupljanja sredstava za Tijanu Ognjanović, koja je preminula ne dočekavši transplantaciju srca.
On je gostujući na Televiziji B92 početkom aprila pokrenuo akciju pomoći maloj Tijani, kada je u emisiji posvećenoj "Velikom bratu" iznenada pozvao sve da se okanu rijalitija i pomognu devojčici.
Nakon smrti male Tijane, Sergej je od Nebojše Ognjanovića, oca devojčice, zatražio da prebaci višak prikupljenih sredstava za drugu decu, konkretno Ljubicu Adamić. Račun na koji je uplaćen novac za Tijanu bio je, međutim, namenski, a Nebojša Ognjanović nije se odazvao na Trifunovićev poziv poziv da bude formalno na čelu Fonda, kako bi prebacili novac drugoj bolesnoj deci.
Trifunović, ipak, nije odustao od humanitarnog rada, te je najavio osnivanje Fonda za lečenje dece u inostranstvu.
Porodica osmogodišnje Tijane Ognjanović koja je preminula ne dočekavši transplataciju srca saopštila je danas da će sav novac koji je bio prikupljen za njeno lečenje biti iskorišćen u humanitarne svrhe. Nebojša Ognjanović izjavio je da je pred Prvim osnovnim sudom formalno-pravno završena procedura koja će omogućiti da se Ognjanovići novca odreknu u humanitarne svrhe.
Tijana Ognjanović (8) preminula je 15. jula u bolnici u Hjustonu ne dočekavši transplataciju srca za koju su sredstva prikupljana u humanitarnoj akciji u Srbiji. 
Poslednji komentari
  • aleksandar Vreme: 03.12.2013 19:34h

    Zeleo bi da vam pomognem da se angazujem ja zivim u st.gallenu svajcarska pa bi voleo da stupim u kontakt sa sergejom za saradnju pozdrav

  • Митрофан Фустић Морија Vreme: 03.12.2013 19:48h

    Немој само он. Знамо га. Знамо их. Доста злочина!

  • rade Vreme: 03.12.2013 21:00h

    Oduvek su me nervirali "agresivni" humanitarci. Oni,pravi su prilozili milione i nigde se ne pojavljju.

  • brana Vreme: 03.12.2013 21:09h

    a, sta On ima s` tim svim?!

  • Miki Vreme: 03.12.2013 21:57h

    Cisto da se zna...zakonska zarada koja pripada humanitarnom fondu je izmedju 10% i 15%...mislite o tome pre nego sto Sergeju uplatite pare !!! A i razmislite zasto je dizao frku sa Ognanovicima...nije sigurno besplatno i bez razloga ,sad lepo ima svoj fond ko covek, FUJ !!!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP