Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

SPROVOĐENJE REFORMI

Sertić: Kredit Svetske banke podrška Vladi Srbije

Autor: Tanjug | 25.06.2015 - 08:28:00h | Komentara: 0

Odluka Svetske banke da u narednih pet godina Srbiji odobri kredite u ukupnom iznosu od 2,2 milijarde dolara, predstavlja podršku Vladi Srbije i njenoj posvećenosti u sprovođenju strukturnih reformi i to uoči sutrašnje odluke MMF-a prvoj reviziji trogodišnjeg aranžmana sa našom zemljom, izjavio je sinoć ministar privrede Željko Sertić.

Sudbina  92.000  radnika u  njegovim  rukama:  Željko  Sertić

Željko Sertić | Foto: Oliver Bunić

Ne postoji nijedan razlog da MMF ne odobri prvu revizuju aranžmana sa Srbijom, jer ne postoji nijedna stavka iz preuzetih obaveza sa Fondom koja nije realizovana, ili je bar napravljen ozbiljan pomak, rekao je Sertić za RTS i dodao da je odluka o kreditu Srbiji uvod za današnje odlučivanje MMF-a u Vašingtonu.


Govoreći o privatizaciji preostalih 526 društvenih preduzeća, Sertić je rekao da je pre dva dana na sednici Vlade Srbije doneta odluka da se svim radnicima preduzeća koja ove godine odu u stečaj poveže radni staž za sve godine unazad, što je bio jedan od najčešćih zahteva radnika u tim preduzećima.

Takođe, u svih 526 preduzeća koja će biti privatizovana do kraja godine, njihovm radnicima biće povezan radni staž ako imaju jedan od uslova za penziju, najavio je Sertić i dodao da je oformljena radna grupa koja treba da rešava probleme u vezi sa tim u navedenim preduzećima.

Ministar privrede je rekao da je početkom godine, prilikom objavljivanja prvog spiska od 188 preduzeća za stečaj, od ukupno 5.000 zaposlenih u njima, za socijalni program se prijavilo 1.100 radnika zato što su direktori ubeđivali sindikate i radnike da se stečaj ipak neće desiti.

Kada je Ministarstvo pozvalo sindikate da objasne radnicima šte će se stvarno dogoditi ako radnici ne prihvate poziv za socijalni program - svi su se prijavili, rekao je Sertić i napomenuo da je za socijalne programe vlada u budžetu izdvojila oko 16 milijardi dinara za ovu godinu.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP