Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

POSLE 11 GODINA

Šešelj danas stiže tačno u podne, Dačić poručuje da je lider radikala politička prošlost!

Autor: D. R. | 12.11.2014 - 07:02:00h | Komentara: 4

Haški optuženik Vojislav Šešelj stiže danas oko podneva na beogradski Aerodrom „Nikola Tesla“, posle 11 godina provedenih u pritvoru u Ševeningenu.

Vojislav Šešelj

Vojislav Šešelj | Foto: AP

- Šešelj stiže u Beograd! Evo i zvanične potvrde! - napisao je Nemanja Šarović, zamenik predsednika SRS-a, juče na svom Tviter profilu, uz sliku rezervacije leta kojim će se lider radikala vratiti.

Imejl iz Haga

Imejl iz Haga

Šarović je najavio da će u subotu 15. novembra biti održan skup dobrodošlice Vojislavu Šešelju. On je istakao da će se skup održati na Trgu republike u Beogradu, sa početkom u 12 časova, te pozvao vlast da ne pokušava da izazove incidente.

Dačić: Šešelj je politička prošlost

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da na oslobađanje Vojislava Šešelja gleda sa "humanitarnog aspekta" i ističe da je lider SRS "politička prošlost".

"Radostan sam što će biti pušten na slobodu, ali sam žalostan zbog toga što je oboleo", rekao je Dačić za RTS.

Uštede u MSP-u: Dačić

Ivica Dačić | Foto: Emil Čonkić

On je podsetio da je Vlada Srbije više puta tražila da se, kako je naveo, prekine ta farsa koja i na Šešelja ima štetne posledice.

Dačić ističe da njega Šešelj "zanima sa aspekta sudbine našeg građanina koji je bio u Hagu i protiv koga se još vodi proces - i to neprihvatljivo dugo".

Prvi potpresednik Vlade je prokomentarisao da li bi eventualni politički angažman Šešelja mogao bilo šta da promeni na političkoj sceni Srbije.

"Politički gledano, mislim da je to arhivski materijal imajući u vidu politiku za koju mislim da u ovom trenutku u Srbiji teško može da naiđe na neku ozbiljniju podršku. Sama ta ideja u 21. veku u ovoj situaciji u kojoj mi danas jesmo sa tvrdnjama da su Split, Zagreb ili Dubrovnik deo Srbije - ne može da naiđe na ozbiljnu političku podršku", rekao je Dačić, koji je predsednik SPS.

On je ocenio da su "te ideje i takav način razmišljanja politička prošlost tako da na njega gledam kao na humanitarni problem, a u političkom smislu mislim da je politička prošlost".

Lider radikala, koji je pušten na privremenu slobodu iz Haškog tribunala gde je u pritvoru proveo gotovo 12 godina, trebalo bi danas da stigne u Beograd.

Da će Šešelj danas biti u Beogradu saopštio je ranije i predsednik Nacionalnog saveta za saradnju sa Haškim tribunalom Rasim Ljajić.

Poslednji komentari
  • Miroslav Nikolic Vreme: 12.11.2014 09:41h

    Gospodin Šešelj je čovek od časti, ugleda i karaktera. Nikada nije bio ničija podguzna mušica, poltron, licemer, dupeuliznik, izdajnik, niti su ga ikada krasile najodvratnije ljudske mane i sklonosti. Tebi, koji si izdao svog lidera, uz kog si stasavao u politici, Vulinu preobrazenom julovcu, Vucicu i Nikolicu koji su izdali svog lidera Seselja uz kog su "lizali med i melko" 20 godina i bilo im uz njega sve potaman, kraj je već odavno na političkoj sceni, samo je pitanje dana kada cete otici u zaborav kao najužasniji san. Ne mogu više da vas gledam očima, a kamoli da vas slušam preko medija. Neka vam Bog uzvrati onako kako ste zaslužili svojim delom.

  • Драгомир Vreme: 12.11.2014 11:37h

    Дачићу,синко мој и србине из Србије,реци некоме да је неспособан видећеш зашта је све способан!Због тих којима Србија није у срцу јер није у крштеници страховито смо пострадали!СТРАХОВИТО?

  • nevena zlatar Vreme: 13.11.2014 19:55h

    Volela bih da.mi se na mail posalje kontakt telefon porodice ili adresa mogu pomoci u garderobi za decu. Njima je svaka pomoc potrebna.

  • Jelena Vreme: 13.11.2014 20:12h

    Kada treba da te zaje*u tu je centar za socijalni rad na prvom mestu.A kad treba da pomognu deci nema ih nigde. Kad da taj novac I ostale donacije oni daju iz svog dzepa. Njima I ostalim slicnim ustanovama na zalost uopste nije stalo do dece. Prodane duse!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP