Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

ZAHVALAN SVOJOJ MAJCI

Šešelj junior studira pravo i ulazi u politiku!

Autor: J. Oluić - Vesti | 07.02.2014 - 12:42:00h | Komentara: 5

Tokom 11 godina, koliko je njegov otac zatočen u Hagu, Aleksandar Šešelj (21), najstariji sin Jadranke i Vojislava, izrastao je u ozbiljnog mladića.

Odmah na dve liste: Aleksandar Šešelj

Odmah na dve liste: Aleksandar Šešelj | Foto: A. Čukić - Vesti

- Kad je otac otišao u Haški tribunal imao sam deset godina i mnogo toga nisam razumeo. Nije lako odrastati bez oca, ali u porodici smo se dogovorili da taj deo života zadržimo samo za nas. Ni ja ni moji ne podnosimo patetiku. Sa ocem smo se viđali kad su prilike to dozvoljavale, a svakodnevno smo se čuli telefonom. Sve probleme smo rešavali zajedno - priča za "Vesti" Aleksandar, inače student druge godine Pravnog fakulteta. Zahvalan je majci za koju priznaje da joj je bilo najteže.

- Svakidašnji teret nošenja sa našim, najpre dečjim, a kasnije i pubertetskim problemima, bio je na njoj. Bili smo nestašni, koliko i svi klinci tog uzrasta - kaže Aleksandar koji je krenuo očevim stopama, ne samo zbog studiranja prava, već i ulaskom u politiku.

On je, naime, kandidat Srpske radikalne stranke na obe izborne liste - odborničkoj za grad Beograd i poslaničkoj za Skupštinu Srbije.

- Odlučio sam da ne budem samo posmatrač dešavanja u Srbiji. Porodica me je u tome podržala, a čini mi se i članovi SRS-a. Ipak, ne mogu za sebe da kažem da sam političar samo zato što sam postao stranački aktivniji, to bi bilo neozbiljno - kaže Aleksandar. On smatra da je veoma važno da se radikali vrate u skupštinske klupe jer su odgovorni i "nikada nisu i neće da trguju sa državom i narodom".

Priznaje da mu prija kada ljudi hvale njegovog oca, kao i da mu ne smeta poređenje sa njim. Otkriva i da je o političkom životu i previranjima u Srbiji najviše saznao čitajući knjige koje je napisao njegov otac.

U ime svog oca i drugih haških optuženika, Aleksandar Šešelj se zahvalio "Vestima" na pisanju i dostavljanju primeraka ovog lista na njihovu adresu u Hagu.
Poslednji komentari
  • Srbin Vreme: 07.02.2014 14:38h

    Idealna kombinacija - lep na mamu a pametan na tatu

  • lazar o. Vreme: 07.02.2014 16:05h

    Kako je lepo imati tako dete,gospodjo Jadranka Seselj . Strepim za gospodina Seselja a Vi samo napred. Vreme ce mnoge postideti tamo a najvise u ovoj prokletoj Srbiji.

  • Dejan Vreme: 07.02.2014 17:31h

    Puno sreće Aleksandre .

  • др Vreme: 07.02.2014 18:30h

    Сада ће ну председник Николић купити аутомобил од 100000 е када је свом купио за двеста. Наравно да исмејавам напредну власт, а младом Шешељу желим много успеха и више среће него што је отац доживео од свог народ за кога труне у тој нам драгој ЕУ.

  • Vitez Vreme: 08.02.2014 23:26h

    Ne muči se dete, počni odmah da se baviš politikom, ako si neobrazovan možda nešto i postigneš. Ugledaj se na Čedicu.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP