Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

LIDER RADIKALA NEĆE U HAG

Šešelj ne dozvoljava lekarima da predaju nalaze Tribunalu

Autor: Srna | 11.04.2015 - 19:20:00h | Komentara: 2

Lekari lidera SRS Vojislava Šešelja još nisu dobili zvaničan zahtev iz Haškog tribunala da dostave nove informacije o njegovom zdravstvenom stanju, a Šešelj lekarima ne dozvoljava da nalaze predaju tom sudu.

Vojislav Šešelj

Vojislav Šešelj | Foto: Nenad Mihajlović

- U ovom momentu imamo isključivu zabranu Šešelja da raspolaženo njegovom medicinskom dokumentacijom. Dobro ćemo ceniti integritet samog pacijenta, ali vodićemo računa da je Tribunal bio prema nama više nego korektan u fazi kada smo izneli razloge zbog kojih treba da bude upućen na lečenje. Verujem da ćemo i sada naći pravu meru, rekao je šef lekarskog tima Milovan Bojić.
On tvrdi da je i pre ove odluke iz Tribunala, lekarski tim odlučio da Šešelj krene sa hemioterapijom, koja će trajati 36 sedmica.
B92 navodi da, sa druge strane, najnoviji potez iz Haga pokazuje određena razmimoilaženja u samom sudu kada je reč o ovom slučaju.
Advokat Vladimir Petrović izjavio je da bi se moglo reći da je došlo do sukoba u pogledu razumevanja pravne procedure između žalbenog veća s jedne i pretresnog veća s druge strane.
- Pretresno veće je imalo obavezu da odmah donese odluku o vraćanju Šešelja u Hag, ono to nije uradilo, već otvara raspravu o toj temi i zahteva da sekretarijat pribavi informacije od lekara, pa da onda donese odluku, rekao je Petrović, advokat sa dugogodišnjim iskustvom u Haškom sudu.
Prema njegovim rečima, ta odluka može da bude u skladu sa onim što je tražilo žalbeno veće, ali i ne mora i ukoliko se pretresno veće ne složi sa onim što traži žalbeno veće, ono opet može da je vrati na ponovno odlučivanje ili da samo drugačije presudi.
- Da li će trajati jako dugo to ne znam, ali ono što je očekivano, postupanje odmah i isporuka odmah, to se očigledno neće desiti tako brzo, dodao je Petrović.
Šešelj se u novembru prošle godine posle skoro 12 godina vratio u Srbiju, nakon što je pušten na privremenu slobodu zbog lošeg zdravstvenog stanja.
Poslednji komentari
  • misho Vreme: 12.04.2015 08:21h

    s obzirom da dvanaest godina nije osuđenu hagu I da je ceo taj period branio interese države logično je da ga toma nikolić odlikuje ordenom zasluga za narod sa zlatnim vencem.to bi na voju delovalo kao hemoterapija

  • dragan sa Vreme: 12.04.2015 16:16h

    Misho, cestitam ti na komentaru, na svom mestu je.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP