Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

ŠALJE JEZIVE PORUKE IZ HAGA

Šešelj preti: Biće krvi do kolena!

Autor: Svetlana Vojinović | 26.06.2014 - 20:00:00h | Komentara: 86

Lider radikala Vojislav Šešelj je pre dva dana telefonom iz Haga ponovio da ne prihvata nikakva ograničenja, uključujući i kućni pritvor, osim onog da neće napuštati teritoriju Srbije, i u suprotnom zapretio da će biti krvoprolića u Srbiji, saznaje „Alo!“ On je poručio srpskim vlastima „da se ne igraju glavom i da ne daju nikakve garancije protiv njegove volje“. Posle ovakvih pretnji, pod znakom pitanja je puštanje Šešelja na privremenu slobodu.

Naš izvor iz radikala kaže da im je Šešelj u utorak uveče, telefonom iz Haškog tribunala saopštio da, ako bude pušten na privremenu slobodu, neće poštovati ograničenja Tribunala koje se, između ostalog tiču slobode kretanja i javnih nastupa.

Bio je besan, vikao  je da neće kućni pritvor...

Bio je besan, vikao je da neće kućni pritvor... | Foto: Profimedia.rs

 - Bio je besan, vikao je da neće kućni pritvor, da neće niko da ga ograničava, da mu ne trebaju garancije Beograda, pretio je Vladi Srbije. Nekoliko puta je ponovio da će, ako samo neko pokuša da ga zaustavi, u Srbiji biti krvi do kolena! Niko iz stranke nije smeo da mu se suprotstavi. To je ponovio nekoliko puta. Mnogima se krv sledila u žilama od pominjanja krvoprolića. Posle svega ovoga je neizvestan njegov povratak - objašnjava za „Alo!“ jedan od članova SRS-a.

Sudsko veće Tribunala pozvalo je juče Holandiju (kao zemlju domaćina suda) i Vladu Srbije da se izjasne o garancijama u vezi sa eventualnim, privremenim puštanjem na slobodu Šešelja. Hag traži od Vlade Srbije da osigura da Šešelj bude u kućnom pritvoru, kao i da svako njegovo kretanje iz zdravstvenih razloga bude u pratnji policijskih vlasti Srbije. Vlada treba da osigura da Šešelj odmah bude uhapšen u slučaju da prekrši ove uslove, da mu uzme pasoš i ne dopusti mu bilo kakvo kretanje. Vlada takođe treba da potvrdi da li može da osigura Šešeljevu ličnu sigurnost i bezbednost tokom boravka na privremenoj slobodi, kao i da odmah obavesti Tribunal o bilo kakvoj pretnji njegovoj bezbednosti i sigurnosti i da pruži detaljan izveštaj o tome. Od srpskih vlasti se traži i da osiguraju da Šešelj ne dođe u kontakt sa žrtvama i svedocima i da ne utiče na njih na bilo koji način, te da obaveste Veće u slučaju da Šešelj prekrši te uslove. Obe vlade imaju sedam dana da se izjasne o tome.
- Mi ćemo postupati samo na osnovu dogovora koji budu postigli Šešelj i Tribunal - kratko nam je rečeno u Nemanjinoj 11.

Ljajić: Ovo mora da bude dvosmerna ulica

Rasim Ljajić

Rasim Ljajić | Foto: Dalibor Danilović

Predsednik Nacionalnog saveta za saradnju s Haškim tribunalom Rasim Ljajić izjavio je da će država, kada stigne zahtev, postupiti po proceduri koja je važila i za ostale optuženike. 
- Prvi put se dešava da jedan optuženi odmah kaže da neće poštovati uslove koji postavlja Tribunal, a od nas se traži da poštujemo Ustav i damo te vrste garancije. Ovo mora da bude dvosmerna ulica. Država je voljna i spremna da sve uradi, ali mora da postoji i saradnja optuženika kada se radi o poštovanju svih uslova koje veće traži - kazao je Ljajić.
Poslednji komentari
  • Maki Vreme: 25.06.2014 23:01h

    Ponovo radi bioskop!

  • MaliPerica Vreme: 26.06.2014 00:47h

    ma njemu lepo tamo... džaba klopa, džaba smeštaj, džaba lečenje, igra šah-oštri vijuge, piše knjige na veliko i mlati lovu... ako dođe ovde neće mu biti tako dobro...

  • mile Vreme: 26.06.2014 00:54h

    cirkus maki, cirkus...

  • nikola pasic Vreme: 26.06.2014 01:43h

    veliki srbin i paatrijota bravo seki

  • bagi ns Vreme: 26.06.2014 06:15h

    ZIVEO DOKTOR SESELJ SANO NARED CARE!!!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP