Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

ČEKA SE ODLUKA

Šešelj se posle operacije vraća u pritvor?

Autor: Srna | 12.01.2015 - 09:56:00h | Komentara: 6

Sudsko veće Haškog tribunala čeka ishod operacije kojoj bi predsednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj trebalo da bude podvrgnut, kako bi odlučilo o zahtjevu tužioca Serža Bramerca da lider SRS bude vraćen u pritvor, izjavio je advokat Toma Fila.

Vojislav Šešelj

Vojislav Šešelj | Foto: Aleksandar Dimitrijević

Komentarišući činjenicu da skoro mesec i po dana Tribunal ne odlučuje o Bramercovom zahtevu, Fila je istakao da Hag nema nikakav rok i da vrijeme izjašnjavanja može da potraje i duže od godinu dana.
"Oni nemaju nikakav rok i čekaju da vide rezultate Šešeljeve operacije", rekao je Fila za "Blic".
Fila je, međutim, dodao da Hag odugovlači i zbog toga što, kako kaže, "nisu u stanju da donesu presudu, koja će, kakva god da bude, biti skandalozna".
Tužilaštvo Haškog tribunala zatražilo je da Raspravno veće vrati Šešelja u sudski pritvor sa privremene slobode, uz obrazloženje da je svojim ponašanjem u Srbiji "potkopao" duh odluke o privremenom oslobađanju koju je na sopstvenu inicijativu "iz humanitarnih razloga" donelo sudsko veće.
Poslednji komentari
  • ... Sram vas bilo! Vreme: 12.01.2015 10:36h

    Došao iz zatvora, pušten iz humanitarnih razloga, i umasto da se bavi svojom bolešću i porodicom, da što duže ostane na slobodi, on zloupotrebljava to tj. održava neke govore ispred par stotina sledbenika o utopijskim granicama, koja evropa( pa čak i da su sto posto na njegovoj strani) što se toga tiče, nikada neće priznati. U svemu tome najgore je što i on to dobro zna. Oičigledno bolest uzima maha ili je čovek totalno van političke scene.Prema tome: Spašavaj se,(mani se politike) da poživiš još koju godinu, MISLI NA TVOJE NAJMILIJE, batali se NEOSTVARLJIVOG , BAR NE U NAREDNIH 2000 GODINA, kada će svi da te zaborave.

  • Garnije Vreme: 12.01.2015 10:54h

    Šešelja ne mogu poslati posle operacije dobrih šest meseci u pritvor jer on treba da prima hemoterapiju.

  • SRAM TE BILO Vreme: 12.01.2015 13:25h

    Zloupotrebljava slobodu??? Sta pises ti majke ti? Drzali ga u pritvoru 12 god pa ga pustili iz humanitarnih razloga? I to kada je "slucajno" oboleo od neizlecive bolesti a srce mu oslabljeno do krajnjih granica. Bas su humani. Prema tome ti si placen da pises ovde i NEOSTVARLJIVO je da ikada od tebe bude covek.

  • ...Đura će ti oprostiti... Vreme: 12.01.2015 15:43h

    Sram te bilo! TI bi šut na rogatog, verovatno bi slomio glavu. Elem,teško da će on ikada isterati PRAVDU. JA SAM ČOVEK KOJI REALNO GLEDA NA OVU SITUACiJU. Ko se izvukao iz tog političko- NAKARADNOG zatvora, osim one koji su politički moćnici oslobodili, a većinu debelo,, osudili,, I KO IM ŠTA MOŽE!? ŠTA SMO MI URADILI? ŠTA JE DRŽAVA URADILA? Šta si ti uradio? ŠTO GA BEZ ARGUMENATA-DOKAZA DRŽE 12 GOD. U PRITVORU...Zar ne vidiš, rade šta hoće, i već sam i rekao osuđuju po DIKTATU MOĆNIKA. I DA NE ZABORAVIM: JA SAM TAKOĐE PRISTALICA ŠEŠELJA I U NAJBOLJOJ NAMERI SAM SVE OVO NAPISAO. (ko razume shvatiće)

  • Južbina Vreme: 12.01.2015 20:42h

    Oduševljava me kvazi-pravni termin "duh odluke"! Mislio sam da me od HT ništa više ne može iznenaditi, ali svaki put se prevarim. Zaista su nenadmašni! To "duh odluke" je (otprilike) ovo: presudom je okrivljeni oslobođen, ali "duh odluke" je da se on obesi. Bravo za evropsko pravosuđe.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP