Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

POVRATAK POSLE 11 GODINA

Šešelj stiže sutra, miting u subotu!

Autor: I. K. - D. R. | 11.11.2014 - 07:02:00h | Komentara: 0

Lider radikala i haški optuženik Vojislav Šešelj stići će u sredu u Beograd, najavio je predsednik Nacionalnog saveta za saradnju sa Haškim tribunalom Rasim Ljajić.

Šarović okružen  novinarima u Knez  Mihailovoj ulici

Šarović okružen novinarima u Knez Mihailovoj ulici | Foto: Jelena Vučetić

Iako se njegov povratak u Srbiju očekivao danas, Ljajić je objasnio da su haški doktori tražili još jedan dan za pripremu Šešeljeve medicinske dokumentacije i da je lider SRS-a pristao na to.

Na slobodi i Drago Nikolić


Prema saznanjima „Alo!“, Haški tribunal je započeo proceduru za puštanje na privremenu slobodu i Draga Nikolića, optuženog za genocid u Srebrenici. Za razliku od Šešelja, Hag je za privremenu slobodu bivšeg šefa za bezbednost u Zvorničkoj brigadi VRS tražio od Vlade Srbije daleko ozbiljnije garancije, zbog čega će se na njegov dolazak u Srbiju verovatno čekati nekoliko nedelja. Nikolić se predao Hagu 2005. i on će takođe zbog pogoršanog zdravstvenog stanja biti privremeno pušten na slobodu pre izricanja presude.

Hag je uslovio puštanje Šešelja na privremenu slobodu sa četiri zahteva: da ne utiče na svedoke, da ne remeti postupak u toku, da se vrati na izricanje presude kad veće Haškog tribunala to bude zatražilo, kao i da vrati pasoš. Vlada Srbije se obavezala i da mu neće izdavati nove putne isprave.


- SRS u subotu, 15. novembra, u 12 sati, na Trgu republike organizuje veliki skup dobrodošlice Šešelju - najavio je Nemanja Šarović, zamenik predsednika SRS-a, koji je dodao da ima informacije da će „vlast pokušati da napravi incident na tom skupu i tako baci senku na dolazak Šešelja“.

- Imamo najavu da će na aerodromu biti zabranjeno snimanje kada Šešelj stigne i da će zona zabrane biti čak do auto-puta - rekao je on.

Povratak posle  11 godina:  Vojislav Šešelj

Povratak posle 11 godina: Vojislav Šešelj | Foto: Profimedia

Hrvati za nastavak suđenja lideru SRS!


Hrvatski ministar pravde Orsat Miljenić izjavio je da očekuje da će se suđenje Vojislavu Šešelju nastaviti što pre ukoliko optuženi bude sposoban za to.
“Mi o njemu i o njegovom delovanju imamo jasan stav. Očekujem da, ako bude sposoban, nastavi sa tim postupkom, da će se postupak što pre nastaviti i da će pravda biti zadovoljena”, rekao je Miljenić.
On je takođe ocenio da slučaj Šešelj, koji se vodi pred Međunarodnim krivičnim sudom za ratne zločine u bivšoj Jugoslaviji (ICTY), najbolje pokazuje da dugi sudski postupak postaje kontraproduktivan jer “zapravo nekad, neću da kažem da proizvodi nepravdu, ali svakako ne donosi pravdu”.
- Ne znam zašto je postupak trajao više od 10 godina, ali ako se nekome sudi toliko dugo, a nevin je, onda je to jako dugo, a ako je kriv, onda razmislite o žrtvama koliko čekaju na nekakvu satisfakciju, a zamislite još i situaciju da ona ne dođe zbog nekih prirodnih okolnosti - rekao je Miljenić, aludirajući na mogućnost da zbog smrti optuženog nikada ne dođe do izricanja presude.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP