Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

PRIPREME ZA POVRATAK LIDERA RADIKALA

Šešelj traži pravo na javne nastupe!

Autor: Blic | 17.06.2014 - 09:01:00h | Komentara: 3

Znam da Voja neće prihvatiti nikakva uslovljavanja - poput kućnog pritvora ili ograničavanja kretanja ili političkog delovanja, kaže za “Blic” Jadranka Šešelj, supruga lidera radikala.

Kad se vrati iz Haga,  pravo na ručak u  Skupštinu:  Vojislav ŠešeljVojislav Šešelj | Foto: A. Anđić

Haški tribunal pozvao je optuženog Vojislava Šešelja i tužilaštvo da se izjasne o mogućnosti da bude privremeno oslobođen do izricanja presude. Sudije očekuju odgovor u roku od sedam dana pošto on dobije srpski prevod odluke.
- Odluka o privremenom puštanju na slobodu Vojislava Šešelja uopšte ne zavisi od njegovog izjašnjavanja povodom inicijative sudskog veća da bude pušten na privremenu slobodu dok se čeka ishod suđenja - kaže Jadranka Šešelj i navodi da se upravo vratila iz Holandije, ali da sa suprugom nije mnogo pričala o mogućnosti oslobađanja.

Fila: Moraju da ga puste
Advokat Toma Fila kaže za “Blic” da oni moraju da ga puste dok se ne osposobe da mu sude.
- Nikada se u istoriji pravosuđa nije dogodilo da sud zakaže izricanje presude, a da presuda nije doneta kao što se to desilo u slučaju Šešelja. On mora da dođe u Beograd i proglasi pobedu nad Tribunalom koji nije sposoban da sudi - navodi Fila.

Komitet za odbranu Šešelja smatra da će povodom najnovije odluke Pretresnog veća lider radikala zauzeti stav da je “prava i jedina tema pritvor koji se hitno mora ukinuti, a ne privremeno puštanje na slobodu”.

- Lider SRS će povodom najnovije odluke pretresnog veća Haškog tribunala zauzeti stav da mu se umesto puštanja na privremenu slobodu mora hitno ukinuti pritvor - izjavio je funkcioner SRS Zoran Krasić.

„Ako Šešelj bude pušten na slobodu, sigurno će držati javne skupove, davati intervjue novinama, gostovati na televizijama, slobodno se kretati po celoj Srbiji i kritikovati Haški tribunal kao nelegalni međunarodni sud. Neće dozvoliti da mu ih bilo ko ograničava pod bilo kakvim izgovorom”, navodi se u saopštenju Komiteta za odbranu Šešelja.

Poslednji komentari
  • Горислав Музикравић Дрнч Vreme: 17.06.2014 10:24h

    За крст часни и слободу златну!

  • milka Vreme: 17.06.2014 14:03h

    bravo za voju.jedva cekamo da ga docekamo i cujemo sa slobode.

  • Драгомир Vreme: 17.06.2014 15:38h

    ДАЈ БОЖЕ ДА ПУСТЕ ШЕШЕЉА А ПОСЛЕ НЕ ДАЈ БОЖЕ ДА ГА ВИЂАМО У ПОЛИТИЦИ?Странка му се растурила о другари који су га напустили доживели су успех у политици!Ако се сажале и приме га у СНС онда им је крај на видику!Да се ја питам он би имао право само до продавнице и назад међу своје укућане.Да све надокнади оно што им је ускратио због свога поганог језика?Није му првина да робија због своје памети ,,ШТО НА УМ ТО НА ДРУМ;;?Тамо се годинама излежавао јер ништа му није свето.Нит породица а ни судије?Човек без компаса!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP