Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

I VOJVODA JE PRIZNAO

Šešelj: U Srebrenici je počinjen zločin

Autor: Fonet | 21.12.2014 - 11:51:00h | Komentara: 4

Srebrenica je ključna srpska kompromitacija i važno je da se to kaže, jer je Srebrenica najmračnija tačka na srpskoj strani, rekao je u intervjuu za bosanskohercegovačku televiziju Face predsednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj.

Vojislav Šešelj

Vojislav Šešelj | Foto: A. Dimitrijević

- Ja ne osporavam zločin u Srebrenici, samo tvrdim da to nije bio genocid. Bila su i tri logora u Prijedoru gde su ljudi ubijani, maltretirani i pljačkani. To su bili i civili. Ne osporavam zločine u Prijedoru, ne osporavam zločin u Srebrenici, neću da osporavam nijedan zločin - izjavio je Šešelj, prenosi "Dnevni avaz".
Odgovarajući na pitanje o ratnoj ulozi sadašnjeg predsednika Srbije Tomislava Nikolića i premijera Aleksandra Vučića, Šešelj je rekao da "ako je on ratni zločinac, onda su to i oni".
- Nikolić je bio dobrovoljac u istočnoj Slavoniji i za ratne zasluge je postao četnički vojvoda. Vučić je bio dobrovoljac na Jevrejskom groblju u Sarajevu, kod Slavka Aleksića, i uvek je davao mnogo ekstremnije izjave od mene - kazao je Šešelj.
U intervjuu koji je objavljen u Dnevniku televizije "Face", Šešelj je za Željka Ražnjatovića Arkana rekao da je bio zločinac pod firmom državne službe bezbednosti.
- U Zvornik je 1992. godine došao sa policijskim kolima Saveznog SUP i rotacionim svetlima sa 39 ljudi. Po nalogu Biljane Plavšić, lokalna vlast u Zvorniku mu je dala 350.000 maraka da ratuje - rekao je Šešelj.
Na pitanje zašto su hrvatski političari burno reagovali na njegovo puštanje iz Haga, a bosanski nisu, Šešelj je odgovorio da su bosanski inteligentniji.
- Hrvati su se ponašali kao somovi kada se upecaju na mamac. Sarajevo me poznaje. Sarajevskim jalijašima niko nije bio ravan, ni u Beogradu, ni u Zagrebu, ni u Jugoslaviji. Niko se nije upecao na moje izjave u Sarajevu. Ja bih voleo da jeste. Sarajevo je moj rodni grad. Neko bi me tamo dočekao radosno, neko s mržnjom. U Beogradu su me mnogi dočekali s mržnjom - kazao je Šešelj.
Odgovarajući na tvrdnje da je etnički Hrvat, Šešelj je rekao da Hrvati žale što nije Hrvat, jer bi voleli da je njihov.
- Teška rana za mene je što su moja tri kuma - Nikolić, Vučić i Drašković - izdajnici srpskog naroda - kazao je Šešelj.
Poslednji komentari
  • branko1 Vreme: 21.12.2014 13:37h

    Oprosti mu Bože,ne zna šta govori.Što bi se obraćala pažnja samo na ono što nekome odgovara.Što se ne obrati onda pažnja i na to što on optužuje Đinđića da je izdajica I mafijozo.Pa one price o političarima koji su povezani sa tajkunima,pa .....Ima toga koliko hoćeš.A da je rekao to tako, kako se prenosi u novinama ,nije tačno.Zato pamet u glavu I ne optužujmo sami sebe gde to nije tačno

  • Vasilije Vreme: 21.12.2014 14:10h

    De, vojvodo reci ti meni jesili bio lud kada si birao kumove ili si sad lud. Nemoguće tri kuma da ni jedan nevalja a ti jedan uvek valjaš. Ja lično te donekle razumem, dok budeš sada izvrsavao naredbe neće te dirati ovi iz Haga. I znaj sve do tvog povratka odnosno tog ponasanja po povratku iz Haga retko koi dan nisam otvarao razne stranice gde se pise o tebi. Kao malo dete sam se radovao tvom povratku ali posle ovih tvoih gluposti sasvim mi je svejedno gde si šta si i šta radiš. Bre shvati i sjaši mislis da smo svi ovce. Sad vidim sve pa i ono što nisam godinama.

  • Soja Vreme: 22.12.2014 08:26h

    Ili novinari izvrcu reci, tj vade iz konteksta, ili je ovaj nacisto prolupao!

  • Tamara Vreme: 22.12.2014 16:31h

    Školujem se da budem prosvetni radnik, otkad znam za sebe želim time da se bavim, ali kada vidim pojedine komentare na ovu temu, zaista počnem da sumnjam u svoju odluku. Nekada je biti profesor bilo cenjeno zanimanje, profesore su poštovali i roditelji i učenici, a sada, vidim, ni jedni ni drugi. Umesto da ih u štrajku podrže, roditelji pljuju po njima, pa nije ni čudno što su deca prema njima sve gora. A kakve torture od učenika trpe, koji su inače maksimalno zaštićeni, trebalo bi da im plata bude pet puta viša nego što jeste.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP