Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

POKRENUO PETICIJU:

Šešelj: Zaustavimo medijski mrak!

Autor: Tanjug | 19.02.2015 - 14:48:00h | Komentara: 4

Srpska radikalna stranka pokrenula je internet peticiju protiv medijskog mraka i cenzure, a njen lider Vojslav Šešelj je danas pozvao građane da je potpišu.

Postao aktivan  tviteraš:  Vojislav šešelj

Vojislav šešelj | Foto: Nenad Mihajlović

Šešelj je rekao da od sloma komunizma i početka devedestih godina proslog veka kontrola vlasti nad svim medijima nije bila izraženija nego sada.

On je na konferenciji za novinare pozvao sve građane koji "patriotski razmiljšnju i žele demokratsku Srbiju da potpišu peticiju pod nazivom "Zaustavimo medijski mrak".
On je naveo i da se to posebno odnosi na televizije sa nacionalnom frekvencijom koje su zatvorene za funkcionere SRS ali i na pisane medije u kojima se objavlju "dozirane i prečisćene informacije".
Šešelj je naveo i da kod nekih novinara postoji autocenzura a kod vlasnika medija strah od represije vladajućeg režima.
Osvrnuvši da se neuspelu prodaju smederevske Železare kao primer cenzure, Šešelj je rekao da su to što piše sada u novinama o kompaniji "Esmak' radikali saopštili još u decembru prošle godine, ali da to niko nije objavio.
Prema njegovim rečima, uprkos tome što su mediji zatvoreni za SRS a radikali sve što saznaju odmah saopšte javnosti "vlast prisluškuje naše strančke prostorije i telefone ".
On je rekao i da radikali, zbog toga, kada nešto hoće da se dogovore "šapuću po hodnicima" ili izlaze iz zgrade (Magistrata)" dodavši da ih vlast prisluškuje kako bi sprečila njihove buduće aktivnosti.
 
Poslednji komentari
  • sojic Vreme: 19.02.2015 18:23h

    ako vucic moze da se rukuje u zagrebu sa mercekom,i pogazi oluju zasto da i voja nesto ne radi.eto i u zajecaru nesto se radi.

  • Драгомир Vreme: 20.02.2015 07:08h

    Друже бивши четнички војводо Шешељу,слушај ме пажљиво?ТИ СИ ПРОПАЛИ ПОЛИТИЧАР!Идемо поново јер видим да ме не слушаш?ТИ СИ ПРОПАЛИ ПОЛИТИЧАР КОЈИ ЈЕ СРБИЈИ НАНЕО УЖАСНЕ ШТЕТЕ!Да су килаве демократе имале памети твоја странка СРС је требала бити ЗАБРАЊЕНА а ти одговарао за штеточинску политику!Бескорисна и бахата политика те је отерала у ХАГ!Отишао си тамо да нас брукаш а уживао си у нераду и спрдању са затвореницима који су ти овамо били крвави непријатељи!Ни за своју породицу никада те није било брига?

  • Mile Vreme: 20.02.2015 08:08h

    Koga laze,Seselj se nije skidao sa tv-a i punio je strane raznih novina od kako je pusten iz Haga,niko im nista nije zabranio,niko iz vlasti nije im odgovorio niti ih kritikovao dok su je blatili. A da ih vlast prisluskuje to pa tek,sta pa ima pametno da cuje od njih

  • clash Vreme: 20.02.2015 11:16h

    Ja mislio da se prisluškuju samo ozbiljne stranke.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP