Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

NASTAVIO PO STAROM

Šešelju politika važnija od zdravlja!

Autor: V. P. - I. K. - D. R. | 13.11.2014 - 20:00:00h | Komentara: 6

Lider Srpske radikalne stranke i haški optuženik Vojislav Šešelj (60) posle više od 11 godina provedenih u pritvoru Haškog tribunala stigao je u Beograd juče nešto posle 13 časova i najavio da mu je prioritet bavljenje istom politikom kakvu je i do sada vodio, a ne lečenje zbog kojeg je pušten na privremenu slobodu i da je za to pripremio pakleni plan.

Uželeo se  mitingovanja: Šešelj sa svojim pristalicama

Uželeo se mitingovanja: Šešelj sa svojim pristalicama | Foto: Aleksandar Dimitrijević

Vlast je uzdržano reagovala na njegove najave da će se vratiti na političku scenu. Vicepremijer Ivica Dačić izjavio je da su Šešelj i njegova politika davna prošlost.


- Politički gledano, mislim da je to arhivski materijal, imajući u vidu politiku za koju mislim da u ovom trenutku u Srbiji teško može da naiđe na neku ozbiljniju podršku. Sama ta ideja u 21. veku u ovoj situaciji u kojoj mi danas jesmo sa tvrdnjama da su Split, Zagreb ili Dubrovnik deo Srbije - ne može da naiđe na ozbiljnu političku podršku - rekao je Dačić.

Gužva na  aerodromu: Radikali dočekali  Šešelja

Gužva na aerodromu: Radikali dočekali Šešelja | Foto: Oliver Bunić


Na Aerodromu „Nikola Tesla“ Šešelja su juče dočekali supruga Jadranka, sinovi Nikola i Vladimir i stranački funkcioneri Nemanja Šarović, Zoran Krasić, Nataša Jovanović, Milorad Mirčić, Vjerica Radeta, Đurađ Jakšić.
Karnevalsku atmosferu na aerodromu upotpunio je dolazak trubača. Uz više stotina ljudi koji su nosili zastave i transparente sa njegovim likom, lidera radikala na aerodromu su sačekale i brojne domaće i strane novinarske ekipe.

Obraćanje  sa balkona: Šešelj sa  sinovima

Obraćanje sa balkona: Šešelj sa sinovima | Foto: Aleksandar Dimitrijević

Doček i u Batajnici


Lidera radikala čekale su vatrene pristalice i ispred njegove porodične kuće u Batajnici. On im se kratko obratio sa balkona.
- Braćo radikali, isterali su me iz Haga, ali ja sam pobedio Haški tribunal - rekao je Šešelj.

Pristalice SRS-a su pevale četničke pesme. Obezbeđenje radikala je oformilo špalir na dolaznom terminalu, kojim je Šešelj prošao kada je stigao. Pristalice su Šešelja dočekale uz skandiranje „Vojo, Srbine“ i „Vojo, vojvodo“.

Iako je bilo najavljeno da će se Šešelj odmah po sletanju obratiti novinarima, to se nije dogodilo. On je odmah ušao u automobil i u koloni se uputio u stranačku centralu u zemunskom Magistratu. Ispred stranke ga je čekalo oko 300 pristalica.

Dočekala ga i  supruga Jadranka

Dočekala ga i supruga Jadranka | Foto: Vesna Lalić


Zorana Mihajlović: Šešelj
neće destabilizovati zemlju!


Mislim da dolazak Šešelja apsolutno nema nikakve veze sa stabilizacijom i destabilizacijom zemlje. Vlada Srbije se odgovorno ponela i dala garancije Šešelju, pre svega kao građaninu Srbije - rekla je Zorana Mihajlović novinarima u Klubu poslanika.

Šešelj se posle kratkog predaha u stranačkim prostorijama obratio sa balkona, a najavili su ga pesmom sa razglasa „Spremte se, spremte“.


- Braćo Srbi i sestre Srpkinje, izbacili su me iz ševeningenske tamnice, jer su hteli da me se otarase što pre - poručio Šešelj svojim pristalicama koje su ga prekidale povicima „pobeda, pobeda“.


- Obećao sam vam da ću rasturiti Tribunal. Borba je trajala nešto duže nego što sam očekivao, ali pobedi se u zube ne gleda - kazao je predsednik SRS-a.

Šešelj je u govoru nabrojao sve Srbe koji su, kako je rekao, nevino osuđeni ili im se sudi u Hagu, a govor je završio uzvikom: „Živela velika Srbija!“
Šešelj je najavio da će miting srpska radikalna stranka organizovati na beogradskom Trgu republike u subotu, u 12.00.

Sačekalo ga prase!
 

Tradicionalno radikalski, i ovom prilikom je u stranačkim prostorijama posluženo pečeno prase, a bogatu trpezu upotpunili su i ćevapi, meze, pita i ostale đakonije.

Optužen za zločine u Hrvatskoj, BiH i Vojvodini
 

Lider Srpske radikalne stranke i četnički vojvoda Vojislav Šešelj optužnicom pred Haškim tribunalom tereti se za zločine protiv čovečnosti i kršenje zakona i običaja ratovanja.
Optužen je za progon na političkoj, rasnoj i verskoj osnovi u istočnoj i zapadnoj Slavoniji, delovima BiH i Vojvodine.
Prema optužnici, Šešelj je, kao značajna politička ličnost, propagirao ujedinjenje „svih srpskih zemalja“ u homogenu srpsku državu i „učestvovao u regrutovanju, formiranju, finansiranju, snabdevanju i usmeravanju dobrovoljaca povezanih sa SRS-om.
Lično je, navodi se dalje, učestvovao u ratnoj propagandi, raspirivanju mržnje prema drugim etničkim grupama i podsticanju na zločine.
Lideru SRS-a se na teret stavlja i da je propagirao rat i podjarivao mržnju prema nesrbima i podsticao svoje dobrovoljce i druge srpske snage da počine zločine.

Hrvatska traži nove optužnice!

Ministar pravosuđa Hrvatske Orsat Miljenić razočaran je puštanjem Šešelja i najavljuje da će Hrvatska napredovanje Srbije u pregovorima s Evropskom unijom usloviti novim optužnicama i suđenjima za ratne zločine. „To nam je dužnost i niti jedna hrvatska vlada ne može od toga odstupiti. Srbija se mora držati određenih kriterijuma koji su bili postavljeni i nama“, rekao je.

Poslednji komentari
  • Lolita Vreme: 14.11.2014 00:11h

    Svaka njemu čast za to što se vratio kući, i želim mu da što pre ozdravi! Ali taj čovek nije dobar za Srbiju! Ako želite ratove, sankcije i ko zna šta još, onda samo napred! Ja to ne želim! Želim mir i pristojnu budućnost svom detetu, a sa Šešeljevom politikom to ne vidim!!!

  • Montana Vreme: 14.11.2014 00:15h

    Njegovo puštanje iz Haga je veoma čudno! Iako mu želim dobrodošlicu, ne sviđa mi se što iza njegovog dolaska stoje oni kojima smeta ova vlast i premijer Vučić, i žele da uz njegovu pomoć destabilizuju Srbiju i smene aktuelnu vlast!

  • Bonita Vreme: 14.11.2014 00:20h

    Pa oni ga navodno pustili zbog bolesti i lečenja, a on tvrdi da nije strašno bolestan, i da mu je prioritet politika i osveta!!! To im je izgleda i bio cilj, da pravi probleme i unazadi Srbiju koja je najzad počela da napreduje!

  • SuverenaAnonimka Vreme: 14.11.2014 07:25h

    Kao dete sam posetila Dubrovnik i slucajno zalutala u ulicicu gde je jedna minijaturna, stara kamena kucica kao iz filma strave privukla moju paznju - procitah mali nadpis: spska ortodoksna crkva iz XI veka! Naravno da je Dubrovnik Srpski! Naravno da je cela Dalmacija srbska! Naravno da je Krajina, Bosna, Crna Gora, Makedonija,Kosovo..sve srbsko! Mi smo narod koji je pre 10 000 godina imao prva slova u Vinci - mi smo stari narod koga su sekli i razarali! Stop manipulaciju!

  • peki Vreme: 14.11.2014 07:49h

    Bolesnik

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP