Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

ŽALBENO VEĆE HAŠKOG TIBUNALA

Šešelju potvrđene dve godine zatvora zbog nepoštovanja suda

Autor: Beta | 30.05.2013 - 19:22:00h | Komentara: 3

Žalbeno veće Haškog tribunala danas je Vojislavu Šešelju potvrdilo kaznu od dve godine zatvora zbog nepoštovanja suda, odbacivši njegovu žalbu na prvostepenu presudu, saopstio je večeras sud u Hagu.

Kad se vrati iz Haga,  pravo na ručak u  Skupštinu:  Vojislav Šešelj

Vojislav Šešelj | Foto: A. Anđić

Po treći put, Šešelj je u junu prošle godine osudjen na tu kaznu zato što je odbio više naloga Tribunala da sa svoje internet stranice ukloni četiri knjige i druge dokumente u kojima je otkrio identitet zaštićenih svedoka iz glavnog procesa po optužnici za ratne zločine u Hrvatskoj, Vojvodini i BiH, 1991-93. godine. Na tu presudu, Šeselj je uložio žalbu, koja je danas odbijena.

Tribunal je Šešelja prethodno dva puta pravosnažno osudio na 15 i 18 meseci zatvora zbog toga što je u svojim knjigama i dokumentima obelodanio identitet zaštićenih svedoka. Presudu u glavnom procesu, Tribunal će Šešelju izreći 30. oktobra.
U pritvoru Tribunala u Sheveningenu, Šešelj je od kraja februara 2003. godine kada se dobrovoljno predao, odmah pošto je sud obelodanio
optužnicu protiv njega. Posle jednog neuspelog pokušaja i Šešeljevog štrajka gladju, glavno suđenje je počelo u novembru 2007. godine.
Poslednji komentari
  • Goran Vreme: 30.05.2013 19:57h

    Od Pašića Srbija nije imala boljeg političara. Samo da se dogodi čudo Božije, da se dr. Šešelj živ vrati u Srbiju, doći će do velikog bezprimernog preokreta na političkoj sceni Srbije. Ekonomski napredak će biti kao u tzv. "tigar"-državama, samo što ćemo biti daleko od EU. Ali što dalje od EU, to bolje - dokaz je Turska.

  • ana Vreme: 31.05.2013 05:19h

    Na stranu Seseljeva ideologija,ali inteligentan je iznad ssvakog prosjeka.Pa on je jedini uspio da ismije nazovimo sud u Hague.Tacnije Srbomrzce koji ne poznaju istoriju,kulturu,ratna stradanja,ljude koji su obuceni kao sudije,a lazu same sebe.Svi oni nisi vrijedni niti jednaki ni Seseljevoj jednoj mozdanoj celiji.On zaista netreba advokata.

  • Stevan Vreme: 31.05.2013 11:39h

    Dr. Šešelj je pokazao kako se brani svoja zemlja pred izmišljenim Sudom.Jedino su Sudije imale pripremljene osude.Vratiće se kad zaživi "Briselski sporazum",bez prava bavljenja politikom.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP