Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

VEĆI DEO OPŠTINE IMA ELEKTRIČNU ENERGIJU

Šest sela bez struje!

Autor: Tanjug | 05.12.2014 - 17:55:00h | Komentara: 0

Veći deo opštine Boljevac oko 16.30 časova ima struju, a bez električne energije je šest sela, rečeno je Tanjugu u lokalnoj Elektrodistribuciji.

Majdanpek Foto: Emil Čonkić

Foto: Emil Čonkić

Tokom prepodneva struju su dobila i sela Gornje reke, a oko 12 sati normalizovano je snabdevanje Pustinjca električnom energijom, tako da bi u večernjim satima trebalo da dodje i do normalizacije vodosnabdevanja, prenosi Regionalna televizija Bor.

U Majdanpeku je danas održana sednica Štaba za vanredne situacije, na kojoj je saopšteno da se normalizacija grejanja očekuje tokom popodnevnih sati, jer je sistem dopunjen vodom iz alternativnih izvora.

Na području opštine najveći deo korisnika dobio je struju, sa izuzetkom pojedinih delova Rudnika bakra Majdanpek gde se od jutros radi nesmanjenim tempom i uz pomoć ljudi iz "Elmontex-koma" Zaječar.

Oko podneva normalizovano je snabdevanje Pustinjca električnom energijom i omogućeno da prorade pumpe uz koje bi do večeras potrošači u Majdanpeku trebalo da dobiju vodu.

Ta voda, naglašeno je na sednici Štaba za vanredne situacije, neće biti za piće sve dok njenu ispravnost ne potvrde i nadležni u Zavodu za javno zdravlje "Timok Zaječar, ali će i kao tehnička u prvo vreme, omogućiti normalizaciju života u gradu. Gradjanima je i danas deljena pomoć, pre svega, u pijaćoj vodi, ali i drugim potrepštinama, koja je stigla iz brojnih gradova Srbije.

Pripadnici Vojske Srbije do sutra će biti u gradu i na ispomoći gradjanima Majdanpeka, zajedno sa opremom, šest agregata i tri mobilne kuhinje.

Danas su radila i obdaništa u Majdanpeku i Donjem Milanovcu, a od ponedeljka bi trebalo da nastave sa radom i škole u kojima u poslednja četiri dana nije bilo nastave.

Tagovi:

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP