Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

MLADIĆ IZ KUTLOVA KOD KRAGUJEVCA POKRENUO AKCIJU POMOĆI SIROMAŠNOJ PORODICI

Šestoro dece spava na raspadnutim krevetima u trošnoj kućici bez vode!

Autor: B. Nenković | 04.03.2014 - 07:02:00h | Komentara: 2

Nikola Đurđević (19) iz Kutlova kod Kragujevca pokrenuo je akciju za prikupljanje pomoći supružnicima Milivojević iz obližnjeg sela Čumić koji imaju šestoro dece i žive u veoma teškim uslovima, bez stalnih prihoda. Žive u nedovršenoj kući i svi spavaju u dve sobe, od kojih je jedna neomalterisana.

Porodica Milivojević

Porodica Milivojević

Glava porodice Milomir ostao je bez stalnog posla još pre desetak godina u kragujevačkom PKB-u i sada nadniči gde god se ukaže prilika. Nikola je Milomira (50) i Leposavu (42) upoznao kada je došao da im ugradi motor za arterski bunar. Odlučio je prvo da im ne naplati svoj rad, a onda je počeo da okuplja donatore ne bi li im bar malo olakšao svakodnevicu. Njegova akcija će, kaže, trajati sve dok im ne obezbedi normalne uslove za život.


- Mnogo mi je teško palo kada sam video tu decu kako spavaju na raspadnutim krevetima. Nemaju kupatilo ni kuhinju kako valja. Niko u 21. veku ne treba da živi tako. Vodu su donosili sa bunara udaljenog oko 300 metara od kuće, na kolicima za beton. Možete li da zamislite da Milomirova žena ručno pere i otkuvava veš, a tek što se porodila - ukazuje za “Alo!” Nikola Đurđević, koji je još u osnovnoj školi sa ocem počeo da ugrađuje motore u arterske bunare, a sada već vodi svoj posao.

Nikola Đurđević, mladi dobrotvor

Nikola Đurđević, mladi dobrotvor | Foto: Biljana Nenković


- Milivojevićima nedostaje mnogo toga. Obezbedili smo im mašinu za pranje veša i WC šolju, ali džaba kada tek treba uraditi kupatilo. Oni se muče da prežive svaki dan, tako da samo to ne mogu da obezbede. Nabavili smo im i jedan krevet, ali fali im svega - dodaje Nikola i poziva sve u Srbiji koji mogu da im pomognu. Milivojevići imaju Kristinu (17), koja ide u srednju školu, osnovca Stevana (15), trogodišnje blizance Predraga i Nenada i tek rođenu Jovanu.
Poslednji komentari
  • tihivuk Vreme: 04.03.2014 11:05h

    Ovo je pravi primer NE-brige Srbije(beograda) u borbi protiv bele kuge.Ovde ko nema odelo kravatu "torbicu" i znanja par stranih reci(koje ni njemu nisu jasne) nema sta da trazi.

  • olga Vreme: 04.03.2014 12:41h

    Neka se jave Vučiću da im pomogne.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP