Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

BIVŠI ĐINĐIĆEVI SARADNICI ZAVAĐENI OBELEŽAVAJU GODIŠNJICU NJEGOVE SMRTI

Šetnja za Zorana u tri kolone!

Autor: Maja Keranović | 12.03.2014 - 07:02:00h | Komentara: 11

Prošle godine, 12. marta, šetali su zajedno, a ove godine demokrate i liberali odvojeno obeležavaju 11. godišnjicu ubistva premijera Srbije i predsednika DS-a Zorana Đinđića. Dok LDP poziva da se danas obustave sve predizborne aktivnosti, DS će održati skup na Trgu Republike.

Nikad  više zajedno?: Čeda, Boris  i Dragan

Nikad više zajedno?: Čeda, Boris i Dragan | Foto: RAS Đorđe Kojadinović

- Kao i svake godine, DS će obeležiti godišnjicu smrti Zorana Đinđića odlaskom na groblje i finalom takmičenja „Besede u Zoranovu čast“, a biće održan i skup na Trgu Republike, sa početkom u 18 sati - kažu za „Alo!“ u DS-u.


Dačić: Đinđić je dao život
za Srbiju!


Predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić izjavio je povodom 11 godina od ubistva premijera Zorana Đinđića da je on za svoju zemlju dao život i da od toga veća žrtva ne postoji. On je agenciji Beta rekao da je Đinđić bio politički protivnik kojeg je poštovao i čovek koji je za svoju zemlju položio život.
- Veća žrtva i veće priznanje, od tog, ne postoji - rekao je Dačić.

Lider demokrata Dragan Đilas kazao je da će posle konvencije na centralnom beogradskom trgu biti organizovana šetnja takozvanom medijskom trasom kroz centar grada.

- Da pokažemo koliko nas ima, da smo spremni da se borimo za svoja uverenja i da za ove 24 godine od njih nismo odustali. Želimo da na primeren način obeležimo i 11 godina od ubistva jedinog čoveka koji je Srbiji dao više nego što je Srbija njemu dala - kazao je Đilas.

S druge strane, nezavisno od DS-a, i stranka Čedomira Jovanovića organizuje šetnju „Šetam za Zorana“. Sa demokratama se neće ni sresti jer njihova šetnja počinje u 11 sati, iz Simine 41. Liberali pozivaju i da se danas obustave predizborne aktivnosti.

Đinđićev grob

Đinđićev grob | Foto: Oliver Bunić


- To je dan u kojem nema izborne kampanje i dan u kojem, kao i prethodnih godina, šetamo ulicama Beograda čuvajući sećanje na političke ideje koje je zastupao i branio Zoran Đinđić. „Šetnja za Zorana“ nije stranački skup, već unutrašnja potreba svih ljudi koji veruju da ova zemlja može da bude onakva u kakvu je verovao Zoran Đinđić - ističe za „Alo!“ Mladen Bašić, član Predsedništva LDP-a.

Godišnjicu smrti Zorana Đinđića obeležava i Tadićev NDS. Međutim, Marko Đurišić, šef izbornog štaba NDS-a, samo nas je uputio na izjavu koja se nalazi na Fejsbuk stranici te stranke.

- NDS će obeležiti sećanje na Zorana Đinđića u duhu politike i ideje za koju se Zoran zalagao. To je pre svega princip da nema predaje u borbi za ideju. Kao što je i sam Zoran rekao: „Ako kreneš u preticanje, dodaj gas. Radi ono što smatraš da je ispravno, ne ono što će većina da podrži.“ NDS nikada neće odustati od te borbe i nastaviće da teži ostvarivanju vizije moderne, demokratske i pomiriteljske Srbije - stoji na Fejsbuk stranici NDS-a.

Naručilac ubistva još skriven


Premijer Srbije i lider Demokratske stranke Zoran Đinđić ubijen je ispred sedišta Vlade Srbije 12. marta 2003. godine. Za organizovanje ubistva Đinđića na 40 godina zatvora osuđen je bivši komandant “crvenih beretki” Milorad Ulemek. Na istu kaznu osuđen je i Zvezdan Jovanović, neposredni izvršilac ubistva i bivši Ulemekov zamenik. Politička pozadina ubistva Đinđića još nije otkrivena.

Poslednji komentari
  • duska Vreme: 12.03.2014 08:27h

    Uvek i rado ga se sećam ali mi je zao kao rodjenog brata sto je poverovao ovom glupom narodu koji od setnje 96. godine pa do sada nije ni prstom mrdnuo da mu bude bolje...

  • ceca Vreme: 12.03.2014 09:23h

    Gospodjo Duska,zasto nas nazivate "glup narod" pa mi smo glasali za njegove sledbenike ako se ja ne varam!Problem je sto nas njegovi sledbenici nisu nikuda odveli ili barem pokusali da nam bude bolje1A da,jedno su uspeli,sve su pokrali i unistili da njima bude bolje a ne nama koji smo im dali glas.Pozdrav

  • juka Vreme: 12.03.2014 11:45h

    struktura naroda je takva da cemo uvek tapkati u mestu a i interes zapada je da tapkamo.tu smo nemocni.bilo koji da je premijer nista nece moci napraviti da nas izvuce sa dna.ni vucic ni sveti petar.mozda je zoran bio malo agresivniji u promenama i odmah su ga ubili.naši po nalogu ubica sa zapada.jer nije radio kako oni hoce.vucic jos uvek radi i bit ce ziv dok je tako.zoran je bio hrabar covek i zato je platio glavom.vecna ti slava zorane.

  • Ivan Vreme: 12.03.2014 15:16h

    Ne samo da su skrenuli sa Zoranovog puta nego su i na sve njegove dobre ideje pljunuli. DS je od zoranovog ubistva do danas postala sinonim za sve suprotno od onoga cemu je Zoran tezio

  • Janko Vreme: 12.03.2014 15:17h

    secaju se zorana samo kada je kampanja u toku. inace kad nje nema tada ga niko i ne spominje.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP