Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

ALO! ISTRAŽUJE

Silikonske kraljice plen alavih doktora

Autor: A. Medaković - D. Ćuruvija | 26.04.2014 - 07:02:00h | Komentara: 4

Veštačke grudi veličine fudbalskih lopti koje ovdašnje starlete i silikonske kraljice s ponosom šetaju, slikaju i postavljaju na društvene mreže, predstavljaju, kako ističu predstavnici lekarske struke i estetski hirurzi, problem današnjeg sistema vrednosti, ali i nedostatka doktorske etike i estetike.

Primer silikonskih devojaka dokazuje da plastični hirurzi, u trci za novcem, zanemaruju lekarsku etiku: Tijana Đuričić (23) i Sa

Primer silikonskih devojaka dokazuje da plastični hirurzi, u trci za novcem, zanemaruju lekarsku etiku: Tijana Đuričić (23) i Sanja Jojić (27)

Jedan od razloga za to je nepostojanje jasne granice između bezuslovnog prava pacijenta da odlučuje o svojoj sudbini, koji predstavlja osnovni princip moderne medicinske etike, i obaveze lekara da ne naudi pacijentu.


Sanja: Jure me fudbaleri i biznismeni
 

Iako je javnost saglasna da je možda preterala sa plastičnim operacijama, Sanja Jojić, koja je nedavno povećala grudi na „osmicu“ za „Alo!“ kaže da je, naprotiv, veoma srećna i da ne planira da se zaustavi na sadašnjim „oblinama“.
„Sve što vam mogu reći jeste da sam trenutno veoma zadovoljna svojim izgledom i ne smatram da sam preterala silikonoma. Što se tiče samih operacija, tu nije kraj. Trenutno su mi grudi broj „osam“, ali kao što sam već rekla, uskoro će biti i duploooo veće... Volim jaaaaako sebe i uživam u silikonima... Jer to sam ja, prava barbika“, samouvereno je u prepisci sa našim novinarem poručila Sanja, koja ipak nije želela da otkrije ime svog plastičnog hirurga.
- To vam ne mogu reći. Mogu samo reći da je u pitanju poznati beogradski lekar, profesionalac, koji uvek ispuni i opravda moja očekivanja - kaže Sanja i dodaje da joj sadašnji izgled pomaže u životu: „Imala sam razne ponude za snimanje naslovnih strana, spotove... Jure me poznati fudbaleri, košarkaši i biznismeni.“

Primer silikonske kraljice Sanje Jojić (27), koja je svoje ogromno veštačko poprsje slikala i onda tim fotografijama čestitala vernicima najveći hrišćanski praznik, ali i njene rođake Tijane Đuričić (23), samo je poslednji u nizu slučajeva koji dokazuju da plastični hirurzi, u trci za novcem, zanemaruju lekarsku etiku.

Obe stralete ističu da su zadovoljne izgledom, a za jednu operaciju grudi moraju da izdvoje od 2.500 do 3.000 evra, dok kubik trajnog silikona u usnama košta 200 evra.


- Većina kolega koje se bave estetskom hirurgijom to radi vrlo savesno, pazeći da pri intervencijama slušaju zahteve pacijenata, ali da im pritom ne nanesu štetu, međutim, postoji jedan deo onih koji, zbog para, pristaju na ekstremne zahvate koji su u sukobu sa lekarskom etikom.
Kada „Alo!“, kao javno glasilo, podnese zahtev da se struka izjasni o postavljanju granica do kojih estetski hirurzi mogu da idu u udovoljavanju želja svojih pacijenata, Etički odbor LKS će se pozabaviti ovom temom - navodi Tatjana Radosavljević, direktorka Lekarske komore Srbije.
Estetski hirurg Igor Maljković ističe da želje pacijenata moraju biti ispoštovane, ali je na lekaru da pacijentu predoči sve rizike i neželjene efekte. Kako ističe, doktor je taj koji može da odbije intervenciju, ukoliko se ona kosi sa etikom.

Tanja Radosavljević

Tanja Radosavljević | Foto: Vesna Lalić


- Imao sam slučaj kada je pacijent tražio da mu se odseku ušne školjke na pola. Naravno da nisam pristao na tako nešto, kao što ne bih pristao ni da devojkama ugradim silikone veće od 490 mililitara - navodi Maljević, ali dodaje da na globalnom nivou ne postoji studija koja dokazuje koja količina silikona je prevelika, tako da je teško iznositi mišljenja i kritikovati tuđi rad.

Operacija grudi

Operacija grudi | Foto: Profimedia

Tijana: Ugradiću „osmicu“
 

I njena koleginica Tijana Đuričić navodi da joj sadašnji izled dosta pomaže i da joj prija popularnost, pa planira da ugradi „osmicu“ u grudi kod jednog poznatog beogradskog plastičnog hirurga.
- To mi daje više samopouzdanja. Imala sam u usnama ugrađeno 15 kubika trajnih silikona, ali sam nedavno odlučila da ih smanjim. Počela sam sa 17 godina, a radila sam nos, jagodice i grudi. Moj lekar mi kaže da ponekad preterujem u mojim željama, ali na kraju mi ih ispuni, jer ja tako zahtevam. Poštuje moje zahteve - ističe Tijana, koja navodi i da nju jure poznate ličnosti, čija imena nije želela da otkriva.

Poslednji komentari
  • Dejan Vreme: 26.04.2014 08:41h

    A šta znači to STARLETA !?!?!? Pa vi iz medija pravite baš to što pričate za pohlepne doktore. Ista priča važi i za vas. Dajete kojekakvim polupismenim probisvetima prostor u medijima , zaluđujete naročito decu i omladinu a onda se kao pitate kud sve to vodi. Ako nemate nekih vesti onda je najbolje ugasiti i novine i tv kanal. To je u interesu ove nacije . A posla ima . PREKFALIFIKACIJA .

  • hm Vreme: 26.04.2014 08:41h

    Cega se pametan stidi,b...ala se ponosi.Dokle god te starlete,silikonke,"pevaljke u pokusaju" i ostala plasticna,izoperisana izvestacena cudovista(fizicki,moralno,umno) budu na naslovnim stranama,crno nam se pise. Samo im dajete reklamu da ih sto vise "poznatih licnosti" juri. Da su doticne dame,udarale po recku na uzglavlju kreveta posle svakog "obavljenog posla" , imale bi divan krevet u duborezu.

  • Mina Vreme: 26.04.2014 15:06h

    Jao, pustite da vas stignu svi ti koji vas jure da se smirite i vise nigde ne pojavljujete. Ogadiste mi rucak.

  • Velja Vreme: 26.04.2014 18:02h

    Sve te osobe žele od svoga tela napraviti zlatni kavez.Nažalost u tom kavezu nema ništa ili u najboljem slučaju neka vrana ili čavka.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP