Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

MORBIDNO

Silovao komšijino jagnje

Autor: Ekipa Alo! | 05.04.2014 - 12:28:00h | Komentara: 5

Duško Paunović iz Malajnice kod Negotina bio je šokiran kada je u nedelju ujutru u svojoj štali u Miljkovcu zatekao mrtvo jagnje. Još veći šok je usledio kada je policija došla i posumnjala da je nesrećna životinja uginula pošto ju je silovao jedan meštanin tog sela, čija su dokumenta pronađena na mestu zločina!

Nesrećno jagnje silovano je do smrti

Nesrećno jagnje silovano je do smrti | Foto: Profimedia.rs

Kako saznajemo, policija je uhapsila osumnjičenog i uzeta mu je garderoba u kojoj je bio i poslata je na veštačenje. Osim toga što je bio u tuđoj štali, sumnja na silovanje podgrejana je pričom meštana da je odranije u selu poznat po „sličnim incidentima“, a neki su ga, kažu, čak i „zatekli na svinji“. Oni napominju i da je reč o bolesnom čoveku.

Novčana kazna ili do godinu dana zatvora

U našem zakonu je, ističe advokat Marko Milović, silovanje životinja podvedeno pod krivično delo ubijanja i zlostavljanja životinja, za šta je predviđena novčana kazna ili zatvor do jedne godine.
- Ukoliko je osoba koja je počinila to krivično delo neuračunljiva, ona bi trebalo da bude poslata na lečenje, pošto ne može krivično da odgovara - objašnjava Milović.

- Došao sam da obiđem stado i u štali zatekao mrtvo jagnje. Štala je bila zatvorena. Prvo sam pomislio da je jagnje otrovano, a onda sam pored njega našao neke papire i dva pasoša - crveni i plavi. Slučaj sam prijavio policiji, koja je izašla na lice mesta. Slikali su sve, napravili zapisnik i odneli te pasoše, papire i jagnje na obdukciju. Bili su i iz Republičke veterinarske inspekcije, ali mi zvanično još niko ništa nije rekao - objašnjava Duško za „Alo!“, dodajući da je te noći spavao u kući koja se nalazi pored štale, ali da ništa nije čuo, inače bi, kaže, ustao.

Paunović procenjuje da je šteta oko 100 evra, imajući u vidu da je jagnje imalo 36-37 kilograma i bilo je staro oko četiri meseca.
- I to je za mene mnogo, jer mi živimo od prodaje stoke i od poljoprivrede - objašnjava on.

Paunović inače živi u Malajnici, ali da bi rasteretio stado, deo stoke je prebacio u Miljkovac i tu danas ima četiri krave, osam ovaca i četvoro jaganjaca.

- Za svojih skoro 50 godina, nisam čuo za takav slučaj, niti bih pomislio da tako nešto može da se desi, a stoku u Miljkovcu držim već šest-sedam godina jer je tamo vodim na ispašu - kaže Paunović.

Međutim, Bojan Ristić, patolog koji je uradio odbukciju životinje u Veterinarskom specijalističkom institutu u Zaječaru, ističe da je „jagnje uginulo od klostridioze, bolesti tipične za male preživare“.
- Što se tiče silovanja, pretpostavlja se, ali nikakvih dokaza nema, jer nije bilo tragova sperme niti nasilnog odnosa, ali ta životinja koju sam ja dobio nije ubijena silovanjem - kaže za „Alo!“ Ristić.

Mića Dženovljanović, načelnik policijske stanice u Negotinu, potvrdio je da je slučaj prijavljen policiji i da se radi na rasvetljavanju ovog slučaja.
- Proveravamo sve sumnje. Zasad još niko nije priveden niti je podneta krivična prijava - rekao je Dženovljanović.
Poslednji komentari
  • anonimus Vreme: 05.04.2014 13:58h

    Ma koliko da je bolestan,nije to izgovor da takvi slucajevi budu na slobodi i zasticeni zbog dijagnoze a da unesrecuju druga ziva bica i ubijaju!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Alo bre,drzavnici??????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Uvedite smrtnu kaznu vec jednom!!!!!!!!!!!!! Dokle vise da citamo kako neko siluje decu,bebe,zivotinje,ubija i masakrira,a da pritom bude osudjen predvidjenom kaznom "od-do" zatvora i bude pusten???????????????????????????????????????????? I vase dete moze biti jedno od nesrecne dece koja to mogu da dozive!!!!!!!!! osvestite se vec jednom,je...ale vas pare!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • maja Vreme: 05.04.2014 17:48h

    Bravo Anonymus.slazem se.trebalo.bi da potpisemo peticiju.ovako nas uslovljavaju da smrt.kazna bude ukinuta zbig ulaska u E U....bala ih ona.

  • kopač kontejnera Vreme: 05.04.2014 18:16h

    Čoveče, oladi za smrtnu kaznu. I drugo vidi se da nisi pročitao tekst. Ako jagnje smatraš detetom, onda nije u redu nešto. Pa toga je bilo i biće, samo što se danas tome pridaje velika pažnja, a ranije se znalo, a i danas, ko u selu to radi. Vidi se da nisi gledao film Iskušavanje đavola i Da pišeš radi pisanja. Osvesti se i živi u realnom svetu. Sodoma i Gomora je bila zbog takvih, a i danas nam to preti

  • Драгомир Vreme: 05.04.2014 21:20h

    Овај текст сам показао мојој супрузи од кога се шокирала!није могла да верује шта ја то читам?Није њој стало шта АЛО пише већ који је то безобразлук да ја то уопште читам и коментаришем?Да по њој ви можете било шта да пишете али зато није нормалан онај ко то чита!И тако вам ја добих по носу од моје Радојке!а када она оплете по простаклуку само да чујете њен речник.Ни кочијаши јој несу равни!Још нешто вам је поручила али,добро,да се не изражавам!

  • Nebitno Vreme: 06.04.2014 11:36h

    danas zivotinje,sutra ce decu,zene,pa cak i nejake decake,trgnite se vec jednom,to je bolest...

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP