Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

„ZEMUNAC“ TVRDI DA JE BUHA MOZAK LIKVIDACIJA

Simović: Čume naredio 14 ubistava!

Autor: Ekipa Alo! | 28.04.2015 - 07:00:00h | Komentara: 4

Redakcija “Alo!” došla je u posed pisma člana zemunskog klana Miloša Simovića upućenog državnim organima, čije delove ekskluzivno objavljujemo, a u kojima rasvetljava ulogu Ljubiše Buhe Čumeta u brojnim ubistvima koja nikada nisu procesuirana niti rasvetljena.

Ljubiša Buha Čume i Miloš Simović

Ljubiša Buha Čume i Miloš Simović

Simović, koji je osuđen na 40 godina zbog ubistva premijera Zorana Đinđića, tvrdi da nije istražena uloga svedoka saradnika ni u ubistvima koja su procesuirana u predmetu zemunski klan, a pominje se i uloga pojedinih političara koji su Buhu zaštitili u akciji “Sablja”.


Zemunac uhapšen u gaćama,
robijaće 40 godina!


Miloš Simović uhapšen je u junu 2010. godine u Moroviću kod Bajakova kada je iz Hrvatske ilegalno prešao u Srbiju. Uhapšen je u gaćama i sa rancem na leđima dok je preplivavao rečicu Studvu. Osuđen je na 40 godina zatvora za ubistvo premijera i druge mafijaške zločine, nudio je Specijalnom tužilaštvu 2011. godine, između ostalog, i da otkrije tačnu lokaciju na kojoj je s bratom Aleksandrom, po nalogu Dušana Spasojevića, zakopao 22 miliona evra i više od 10 kilograma zlata. Ove Simovićeve tvrdnje, međutim, još niko nije proverio.

- U razgovoru sa tužiocima detaljno sam ih obavestio o mojim neposrednim i posrednim saznanjima, o brojnim ubistvima koja po mojim saznanjima nisu procesuirana i iste sam obavestio da glavnu ulogu u ovim ubistvima ima svedok saradnik Ljubiša Buha Čume - stoji u pismu Simovića. Prema njegovim tvrdnjama radi se o ubistvima Petra Miloševića, Dragana Ugrakovića, Mirka Tomića, Radovana Trlajića, Zorana Davidovića, Željka Vuletića, Zorana i Dragana Živkovića, Zorana Savića i Željka Mihajlovića.

Simović govori i o procesuiranim ubistvima u predmetu zemunski klan, ukazujući na propuste koji su doveli do izbegavanja odgovornosti svedoka saradnika Ljubiše Buhe i njihovog prebacivanja na druge osobe.

- Ubistva su sledeća: Branislav Lainović Dugi, Zoran Uskoković Skole, Toša Gardašević, Željko Bodiš - navodi Simović.

Simović tvrdi da je ova ubistva naredio lično Ljubiša Buha Čume, a kada je došlo do njihovog procesuiranja u akciji “Sablja” svedok saradnik je svoju odgovornost, uz pomoć pojedinih političara (imena poznata redakciji), prebacio na Milorada Ulemeka Legiju i vođu “zemunaca” Dušana Spasojevića.

Deo pisma Miloša Simovića

Deo pisma Miloša Simovića

 
- U normalnim okolnostima Ljubiša Buha Čume nikada ne bi mogao da dobije status pokajnika, jer je on lično od Spasojevića trežio da se ubiju nevini ljudi. Ljubiša Buha Čume je izbegao odgovornost za otmicu Miroslava Miškovića, a od novca dobijenog za otmicu kupio je u to vreme mašine za asfaltiranje - navodi Simović u pismu.

U Simovićevom pismu se takođe navodi da je Čume od jednog funkcionera DOS-a neposredno posle 5. oktobra preuzeo veću količinu automatskog oružja koje je za vreme demonstracija uzeto iz Policijske stanice “Stari grad”, a kojim su, kako navodi, kasnije izvršene brojne likvidacije po Beogradu.

Buha spustio slušalicu!


“Alo!” je od Ljubiše Buhe pokušao da dobije odgovor na optužbe koje mu Simović stavlja na teret, ali nam je on, čim smo se predstavili, spustio slušalicu. I ponovljene pozive Buha nam je nakon toga odbijao.

Spisak likvidacija

- Petar Pera Milošević, jedan o vođa bežanijske grupe ubijen je 1999. kod garaže Tržnog centra „Enjub“, u Novom Beogradu.


- Dragan Ugarković Ugar ubijen je u sačekuši 1999. godine u Novom Beogradu.


- Mirko Tomić Bosanac likvidiran je 2000. godine na Bulevaru Nikole Tesle.


- Mesec dana kasnije, u Tomićevom “audiju” je ubijen i Zoran Davidović Ćanda.


- Radoslav Trlajić Bata Trlaja, predsednik FK Bežanija, ubijen je 2000. u sačekuši ispred stana u Novom Beogradu.


- Braća Živković zvani Fiškali iz Požarevca ubijeni su 2001. godine.


- Pojedini svedoci saradnici u procesu za ubistvo Đinđića tvrdili su da su Zoran Savić Šoder, Željo Vuletić Hamza i Željko Mihajlović Crnogorac likvidirani, ali njihova tela nikada nisu pronađena.


- Nekadašnji komandant paravojne formacije “Srpska garda” Branislav Lainović Dugi ubijen je 2000. u Beogradu ispred hotela “Srbija”.


- U že­sto­koj puc­nja­vi po be­o­grad­skim uli­ca­ma 2000. godine likvidiran je i Zo­ran Uskoko­vić Sko­le.


- Iste godine ubijeni su i Todor Gardašević na Zemunskom keju, kao i Željko Bodiš Žeks.

Poslednji komentari
  • walter Vreme: 28.04.2015 11:27h

    Ti kao da robijas na Cubi,sta ti nije jasno zar nisi ukapirao da coveka stite generali policija db,ovo je zemlja ZASTICENIH SVEDOKA,TAJKUNA za njih ZAKON ne postoji!!!

  • Emil Vreme: 28.04.2015 12:34h

    Sva ubistva u Srbiji izvodi UDBA. To je danas moderno društvo:BIA; VBA i VOA, koje nadzire CIA agencija Vatikana. Ubistva se izvode radi sliđivanja i zastrašivanja naroda. Srbija je Logor Smrti. U pitanju je projekat Vastikana. U srbiji ništa ne radi. Gladna usta hodaju Srbijom. Čitave porodice se prostituišu. Mi moramo: 1.Dekretom ukinuti katolički model vlasti i postaviti Visokog predstavnika da upravlja sa nama 2. Proglasti bankrot, jer smo Vatikanu sto puta vratili kredite 3. Motikati i proizvoditi organsku hranu, jer satana Zapad hrani sa GMO.

  • Mica Vreme: 28.04.2015 15:47h

    Samo treba lajk za walter-ov komentar Za njih zakon ne postoji...

  • duduludu Vreme: 29.04.2015 20:20h

    Auuuu crni Emile gde ti ode,na cemu si!?Sta se tebi desilo?

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP