Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

BLOKIRAN RAČUN „SIMPA“

“Simpo” kolateralna šteta u prepucavanju Dačića i Dinkića!

Autor: R. Kantar | 24.08.2013 - 07:02:00h | Komentara: 6

Poreska uprava Srbije juče je blokirala račun kompanije “Simpo” zbog poreskog duga od 4,88 milijardi dinara. Ekonomski stručnjaci smatraju da je blokada ove firme čista politička odluka koju je odlazeći ministar finansija Mlađan Dinkić doneo u poslednjem trenutku kako bi uzvratio udarac premijeru Ivici Dačiću, koga smatra za glavnog krivca što ubuduće neće sedeti u Vladi.

Prijatelju,  prijatelju: Dačić i Dinkić

Prijatelju, prijatelju: Dačić i Dinkić | Foto: Oliver Bunić

Prema rečima ekonomiste Mahmuda Bušatlije, čudno je da se Dinkić poslednjeg dana ministrovanja setio da nešto preduzme povodom ogromnih dugovanja firme čiji je vlasnik Dragan Tomić, prijatelj i stranački kolega Ivice Dačića.


Hoće i jare i pare


“Očito je da neko u ‘Simpu’ hoće i jare i pare. Ovde neko želi da ne plaća porez i da ostane privatna kompanija. To je potpuno apsurdno. Oni su verovali da će ih neko politički zaštititi, ali ta vremena su prošla”, istakao je juče odlazeći ministar finansija Mlađan Dinkić.
 

- Dugovanja koja iznose nekoliko milijardi dinara nisu napravljena preko noći, već su rasla godinama. Čudno je da se Dinkić tek sada setio toga. Ako je, kao što kaže, za sobom želeo da ostavi čiste račune, mogao je da to uradi odmah, a ne da ode na odmor. Blokada je poslednji korak i praktično za firmu znači da je jednom nogom u grobu. Kako ta kompanija zapošljava nekoliko hiljada ljudi, bolje bi bilo da se našlo neko drugo rešenje, poput toga da država pomogne “Simpu” kroz reprogram i restrukturiranje - kaže Bušatlija za “Alo!”.

Podsetimo, rešenje o blokadi računa “Simpa” poslato je juče odeljenju za prinudnu naplatu NBS-a u Kragujevcu. “Simpo” je uložio žalbu na rešenje o prinudnoj naplati duga koje mu je uručeno u četvrtak i zatražio odlaganje izvršenja rešenja, ali je Poreska uprava odbila taj zahtev. “Simpo” je najavio da će u ponedeljak Vladi Srbije dostaviti program restrukturiranja kojim je predviđen način oplate poreskog duga.
Poslednji komentari
  • Sasa Vreme: 24.08.2013 08:21h

    Neslaganje oko Simpa je počelo mnogo pre rekonstrukcije Vlade,tako da Simpo nije kolateralna šteta,već je razlog blokade nulta poreska tolerancija,koju je uveo Dinkić i koja treba da važi za sve podjednako.Što se tiče te nulte tolerancije nju će sprovoditi i novi ministar Finansija.

  • sinisa Vreme: 24.08.2013 08:39h

    situacija bi mogla da se popravi,jedino kad bi direktorima i svim sefovima smanjili plate pa da budu iste kao radnicima,a ne da direktor ima dvesta hiljada a radnik jedva dvadeset hiljada, pa gde to ima,naravno da je dogorelo,pa sad "drz, ne daj",jadni ljudi koji rade tamo....

  • Mila Vreme: 24.08.2013 09:24h

    Ovde se radi o "ratu za finansijere stranaka" jer izbori su na vidiku i najbitnija stvar je obezbediti sponzore za izborne troškove. Narod treba da zna da je to glavna stvar u politici i mediji koji su največi korisnici para iz tih izvora, o tome ne govore !!! Zna se da je SPS najviše finansiran od privatnih firmi koje imaju povlađćeni položaj u državnom sistemu a da Dinkić već godinama svoju stranku finansira od državnih firmi koje kontrolišu njegovi kadrovi tako što prodaju radna mesta i uzimaju provizije za poslove koje plaća budžet Srbije . Gde su analitičari da govore o ovim stvarima ?!?!... kako bi se sprečavala korupcija bar u nekoj meri !!!

  • BOKI Vreme: 24.08.2013 10:19h

    Sasa de ne kaki majke ti.Jos nisi naucio sta je politika

  • Violeta Vreme: 24.08.2013 18:28h

    A sta je cekao Dinkic do sada, taj dug se gomilao godinama. Trebaalo je ranije da ih blokiraju i naplate dug prema drezavi.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP