Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

BIROKRATSKE MUKE BOBANA RANĐELOVIĆA IZ KAPIDŽIJE

Sin (44) brine o bolesnom ocu (64), a država novac za negu dala očevoj majci (84)?!

Autor: S. Milenković | 28.04.2014 - 07:20:00h | Komentara: 0

Boban Ranđelović (44) iz Kapidžije kod Kruševca, od 2009. godine brine o svom bolesnom ocu Milivoju (64), dok Milivojevu penziju i dodatak za kućnu negu i pomoć prima njegova majka Angelina (84), jer Centar za socijalni rad i Fond za penziono osiguranje ne mogu da odluče ko zaista brine o invalidu.

Boban sa ocem Milivojem

Boban sa ocem Milivojem | Foto: S. Milenković

- Otac je još 1964. godine proglašen poslovno nesposobnim, a poslednjih godina, zbog problema sa kolenima, teško se i kreće. Do 2004. godine staratelj mu je bio otac, moj deda. Nakon dedine smrti, stric je u roku od dva dana, bez mog znanja, sredio sve papire i postao staratelj. Na osnovu tog rešenja obezbedio je da Milivojevu penziju od 7.500 dinara i dodatak za kućnu negu od 15.500 dinara prima njihova majka Angelina (84), koja je stara i teško pokretna - priča Boban, koji je zbog ozbiljne povrede kičme penzionisan i prima invalidsku penziju od 19.500 dinara. Za Milivojeve pelene i lekove, mesečno plaća više od 27.000 dinara, zbog čega je počeo da prodaje stvari iz kuće.


- Ne znam kome da se žalim. U Fondu PIO kažu da je za njih validno rešenje koje dobiju od Centra za socijalni rad. Juna 2013. dobio sam rešenje da sam ja Milivojev staratelj, a posle par meseci to je poništeno. Tražili su mi da vratim novac jer je Milivoje dobijao više para za kućnu negu nego što mu sleduje, a ni on ni ja te pare nismo videli - jada se Boban.

U Centru za socijalni rad potvrđuju da su prošle godine doneli rešenje kojim je Boban postavljen za očevog staratelja, ali da je Ministarstvo rada i socijalne politike to rešenje poništilo nakon žalbe brata Radovana i majke Angeline:
„Procenjeno je da su porodični odnosi poremećeni, pa je doneta odluka da se Milivoje stavi pod neposredno starateljstvo Centra za socijalni rad, a da se o njemu brine sin Boban, čime je ispoštovana volja korisnika da ostane u svojoj porodici, a rešenje će biti doneto u najskorijem roku. Do tada nemamo mehanizam da usmerimo Milivojeva primanja na ime sina. Boban zasada ima mogućnost korišćenja prava na jednokratnu novčanu pomoć za potrebe oca.“

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP