Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

SKANDAL U VLADI SRBIJE

Sin atentatora na Borisa Tadića zaposlen kao šef kabineta ministra!

Autor: Kurir | 02.12.2013 - 00:50:00h | Komentara: 5

Vladimir Marić, visokopozicionirani službenik Vlade, sin je Dragana Marića, koji je u maju 2009. s bombom ušao u zgradu Predsedništva tražeći tadašnjeg predsednika.

V. D. šefa kabineta ministra spoljnih poslova: Vladimir Marić

V. D. šefa kabineta ministra spoljnih poslova: Vladimir Marić | Foto: Nebojša Marković

Otac kivan na vlast, a sin mu u Vladi!

V. D. šefa kabineta ministra spoljnih poslova Srbije Vladimir Marić sin je Dragana Marića, koji je s bombom u maju 2009. upao u zgradu Predsedništva. Marić je na to mesto postavljen po nepoznatim kriterijumima.

- Marić, koji je postavljen za v. d. šefa kabineta MSP, sin je iz prvog braka Dragana Marića iz Valjeva, koji je, dok je Boris Tadić bio predsednik Srbije, pretio da će se razneti bombom u sred zgrade Predsedništva - kaže izvor podsećajući na nemili događaj od pre četiri godine i dodaje:

- Marić je zasnovao radni odnos u MSP zahvaljujući Roksandi Ninčić, pomoćnici ministra. Ona je, takođe, od 2004. do 2005. bila šefica kabineta ministra spoljnih poslova, a onda je na to mesto dovela Marića. Koliko je poznato, Vladimir Marić se nakon završetka školovanja u Srbiji usavršavao u SAD.

Boris Tadić

Boris Tadić | Foto: Ognjen Radošević

Ministar spoljnih poslova Ivan Mrkić je, na pitanje o zapošljavanju Vladimira Marića, rekao da mu je više dosadilo da odgovara na raznorazne informacije i gluposti.

- Vladimir Marić nije u MSP primljen mimo konkursa, već je zato što je ispunjavao sve kriterijume i zato što je od svih kandidata imao najbolje ocene, a druga stvar, oca mu niko nije zaposlio - bilo je sve što je Mrkić rekao.

Demokrate  tvrde da je  Ivan Mrkić  odgovoran što  nije ispravio  grešku

Ivan Mrkić  | Foto: Miloš Miškov

Da podsetimo, Vladimirov otac Dragan Marić je s bombom upao u Predsedništvo tražeći da mu država obezbedi poravnanje pred Trgovinskim sudom u beogradu u sporu s "Jatom". Marić je bio vlasnik firme "Grand inter lizing" iz Valjeva. Tužio je državu 2004. Međunarodnom sudu u Strazburu jer je bio nezadovoljan odlukom Višeg trgovinskog suda u sporu njegovog preduzeća i "Jata". Tada je tvrdio da je Viši privredni sud 1994. legalizovao falsifikate "Jata" o isplatama njegovoj firmi, te da je u tom sporu presuđeno na osnovu izjava svedoka, a ne izvoda iz banke, a da su zbog toga bankrotirale i druge njegove firme jer je oštećen za nekoliko desetina miliona dolara.

Dragan Marić

Dragan Marić | Foto: FoNet

Kada se višečasovna drama u zgradi Predsedništva završila tako što su pripadnici MUP uspeli da mu otmu bombu i privedu ga, osuđen je na dve godine i mesec dana zatvora. Kako se tada pisalo, sin Vladimir ga nije posećivao. Iz zatvora je pušten sredinom 2011. Kaznu je služio u Padinskoj skeli, odakle je pisao Milanu Obradoviću, direktoru Uprave za izvršenje zavodskih sankcija, žalelći se na zatvorske uslove i tretmane osuđenika.

Piše pisma Dačiću i Vučiću

Marić ne odustaje od obraćanja zvaničnicima. Kada je izašao iz zatvora, otišao je na istu adresu po pravdu.

- Jednom mesečno piše pisma predsedniku Tomislavu Nikoliću, premijeru Ivici Dačiću, vicepremijeru Aleksandru Vučiću i predsedniku parlamenta nebojši Stefanoviću sa zahtevom da se ispitaju zloupotrebe u prodaju JAT - priča dobro obavešteni izvor.

Marić je pet godina pre incidenta štrajkovao glađu 80 dana ispred Skupštine Srbije, tražeći ukidanje rešenja spora između njegovog preduzeća i "Jata" zbog poslovanja u Iranu, a 2007. je čak nudio bubreg na prodaju.

Poslednji komentari
  • Sasa M. Vreme: 02.12.2013 01:27h

    I kakve ti veze ima. Moji roditelji su razvedeni još od mog rodjenja i sa ocem nikafa nisam prozborio ni reč, a imam 40 godina. I šta sad zbog neke njegove gluposti ja treba da ispaštam ili on zbog neke moje, a na ulici prodjemo jedan pored drugog kao dva stranca što uistinu i jesmo.

  • SA Vreme: 02.12.2013 04:18h

    Mrkić po običaju ne priča istinu a pritom ni ne trepne. Neka pruži na uvid rešenje kojim je raspisan konkurs i neka pokaže radnu knjižicu ovog momka da vidim datum zasnivanja radnog odnosa. Ali nije samo on problem jer ni Roksanda Ninčić nije ušla u ministarstvo preko konkursa već preko partije preskočivši sve stepenike, uključujući i čuvenu Mrkićevu arhivu.

  • srx Vreme: 02.12.2013 08:07h

    ko sve radi u vladi omg......nepismeni ........

  • momazver Vreme: 02.12.2013 08:23h

    Deca nisu kriva za brljotine i gluposti svojih roditelja. I cemu povika tamo su svi zaposleni preko neke *veze*-da se ne lazemo. MALO VAM JE nizak OVAJ TEXT

  • maceha Vreme: 02.12.2013 21:28h

    ovo je toliko pirzemno kakve vee imaju otac i sin .pa ne mogu deca da ispstaju greske roditelja.bolje pisite o nepotizmu koje je uzelo maha i vec se pretvara u ozbiljni mobing nad zaposlenima .posle korupcije to je velka boljka srbije.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP