Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

PRIČA KOJA JE DIRNULA REGION

Sin Majke Hrabrost prvo rekao - mama!

Autor: Blic | 01.08.2013 - 18:45:00h | Komentara: 2

Sin Jelene Trikić, nazvane Majka Hrabrost, koja je ceo Balkan zadivila kada je odbila lečenje teške bolesti da bi rodila malog Nikolu, živi u Prijedoru bezbrižno i srećno. Okružen je ljudima koji ga obožavaju, a Nikola već pravi prve korake i sriče prve slogove, a prva reč koju izgovara je - mama.

Mali Nikola je okružen pažnjom i ljubavlju bake, dede, ali i tetke Sanje

Mali Nikola je okružen pažnjom i ljubavlju bake, dede, ali i tetke Sanje | Foto: V. Tripić

Mali Nikola Dunović će 9. avgusta imati punih 10 meseci. Živahna beba, sa neodoljivim osmehom od šest zubića, usrećila je oca Gorana Dunovića. Nikola je okružen pažnjom i ljubavlju bake, dede, ali i tetke Sanje, koja mu je, na neki način, zamenila majku.
Još je mali i nije svestan da ga je rodila žena koja je veličinom humanog gesta zadivila region.

Jelena Trikić

Majka je preminula kada je imao mesec i po: Jelena Trikić sa Nikolom| Foto: V. Tripić

Jelena Trikić je žena o kojoj će pričati generacije, a njena odluka da se ne leči od opasnog zloćudnog tumora da bi rodila sina ostavila je bez reči i najhumanije. Mali Nikola o tome još ne zna ništa. Veselo skakuće u hodalici, a povremeno i zove mamu, babu, tatu i dadu. Goran Dunović kaže da je beba kakva se samo može poželeti.

Stalno traži tetku

Tetka kao majka

Tetka kao majka | Foto: V. Tripić

Tetka Sanja, koju Nikola stalno traži pogledom jer je s njim od prvog dana i odgaja ga i podiže kao svoje dete, kaže da joj nikad nije bilo teško sa mališanom. Voli Nikolu svim srcem, a kada tata i tetka imaju obaveza uskaču baka i deda, koji obožavaju unuka.

- Napredan je i zdrav, ponekad ume da bude i ljut. Ima mamine oči, čelo i obrve, dosta liči na Jelenu - kaže Goran. Napominje da ga i danas ljudi zovu i raspituju se za Nikolino zdravlje. Kaže da je Nikola dobio dosta poklona, a novac koji je uplaćen za njega oročen je u banci.

- Kada odraste moći će da podigne taj novac. Neizmerno sam zahvalan svim ljudima koji su nam u najtežim trenucima pritekli u pomoć i pružili podršku - navodi Goran.

O životu bez voljene Jelene, Goran sa uzdahom odgovara da je teško.

- Nikola nam je velika uteha. Slobodno vreme provodimo s njim, ali zaborava nema. Celog života će u mom srcu ostati tuga, jer sam izgubio predivnu ženu, koju sam jako voleo. Vreme tugu možda može malo da ublaži, ali nikad neće izbrisati sećanje na moju Majku Hrabrost - sa setom kaže suprug Goran.

S puno ljubavi Nikolu dočekuju i Trikići. Goran će u avgustu opet kod njih da bi Jelenina porodica videla Nikolu kojem se beskrajno radovala. Nikola im je, kažu, velika uteha, jer kad ga vide imaju osećaj da im se vratila Jelena.

Nikola sa tatom Goranom

Nikola sa tatom Goranom | Foto: V. Tripić

Ubrzo će u Drvaru, na groblju Spasovina, biti podignut i spomenik Majci Hrabrost.

Ko je bila majka hrabrost

Jelena Tirkić

Jelena Tirkić | Foto: V. Tripić

Jeleni Trikić otkriven je tumor na mozgu 2007. godine. Posle dve operacije, ona je odlučila da prekine terapiju kako bi mogla da dobije bebu. Kada je zatrudnela, bolest je uznapredovala, a lekari su joj savetovali da prekine trudnoću kako bi mogla da nastavi terapiju. Međutim, Majka Hrabrost odlučila je da žrtvuje svoj život, kako bi na svet donela malog Nikolu. Mali Nikola rođen je u septembru 2012, a njegova mama Jelena Trikić preminula je u 33. godini mesec i po kasnije.
Poslednji komentari
  • Mirjana Vreme: 01.08.2013 20:09h

    Odlican clanak! Nikada nemojte da prestanete sa objavljivanjem novina o ovom decaku. Slatkis je pravi!!!

  • Mikica Vreme: 02.08.2013 00:45h

    Sta reci na sve ovo? Sine neka te sva sreca na putu zivotnom prati, sve ti zelim sto i mojoj deci. Da si ti nama ziv i zdrav od srca ti zeli porodica dragasevic iz smedereva!!! :*

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP