Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

AJDE DA NE ZABORAVIMO

Sin majke koja je odbila lečenje da bi ga rodila slavi prvi rođendan! (FOTO)

Autor: magazin.ba | 08.10.2013 - 22:40:00h | Komentara: 6

Sin Jelene Trikić, koja je odbila citostatike da bi rodila zdravo dete, proslavlja prvi rođendan. Dečak, kome je majka preminula mjesec dana po porođaju veselo je dijete okruženo ljubavlju.

Već na vratima dočekao nas je glasan dečiji smijeh i gugutanje. A onda je mali, veseli, krupnooki dečak izvirio prvo nosićem, a onda glavicom iz dnevne sobe. Malo se postedio, pa je pokrio lice rukama. A onda mu je širok osmjeh ozario lice, pa je nesigurno koraknuo prema nama pridržavajući se uz oca Dragana.

Dragan i Nikola Dunović i tetka

Dragan i Nikola Dunović i tetka Jelena Trikić | Foto: ATV

 To je Nikola Dunović, sin prerano preminule Drvarčanke Jelene Trikić (32), koja je odbila terapiju lečenja citostaticima, iako je imala tešku dijagnozu zloćudnog tumora na mozgu, kako bi spasla život začetom sinu. Umrla je samo mesec dana posle njegovog rođenja, 16. novembra prošle godine. Zauvek će ostati upamćena kao „majka hrabrost“. Samo jedan pogled na Nikolu, koji raste, smeje se i mnogo podseća na majku, pomaže da se lakše razume Jelenin izbor i žrtva. Nikola u sredu proslavlja svoj prvi rođendan.

- Najvažnije mi je da je zdrav. Napredan je, ima osam zubića, samo što nije prohodao. Govori nekim svojim jezikom, skoro ga niko ništa ne razume, ali nema veze. Odrasta, ima sve što mu je potrebno – priča Nikolin otac Goran Dunović.
Ovaj samohrani otac nastavnik je srpskog jezika, omiljen u školi u Knežici kod Kozarske Dubice. Svakodnevno putuje na posao, ali mu ništa nije teško. Svi kažu, mnogo je vredan. Ipak, priča o Nikoli ne bi bila potpuna kada ne bismo pomenuli njegov tetku, Goranovu sestru Sanju. Ova majka dve kćerke, nakon Jelenine smrti, preuzela je najveću brigu o Nikoli. Samo jedan pogled na njih dvoje govori da oni imaju posebnu vezu, neraskidivu, najtopliju ljudsku, iz duše.
- Mi smo svakog dana zajedno, najčešće ga ja čuvam, mi se družimo po celi dan. Nikola je divna, vesela beba. Malo se ponekad i naljuti, pa protestuje, ali to je sve dečije, milo. Sada svašta jede, pravim mu supice i sve što voli. Svi se organizujemo da on ne oseća gubitak. Svima nam je centar sveta i ovde i u Drvaru kod bake, Jelenine majke, jer je najmlađi – kaže Nikolina tetka Sanja.
Nema čoveka kojeg nije dirnula priča o tragičnoj sudbini Jelene Trikić i njenoj bezgraničnoj hrabrosti. Mnogi u rodnom Drvaru, gde je i sahranjena, i danas tuguju za njom. Nema srca u Srpskoj i van njenih granica, koje nije dirnula hrabrost ove žene koja je svjesno žrtvovala svoj za sinovljev život. Izdržala je do porođaja. Uzela sina u naručje, i još svega nekoliko puta pre smrti. Bolest kao da je ustuknula dok Jelena nije obavila svoju životnu misiju, a onda ju je uzela.
Nikolini roditelji Jelena i Goran su se zavoleli 2003. godine. Uskoro su svili gnezdo u potkrovlju porodične kuće Dunovića u Prijedoru. Ipak, nije im se dalo. Život je i Dunoviće i Trikiće stavio na teška iskušenja. Ali nema sumnje, Nikoli neće nedostajati ljubavi. Dvije porodice žive za njega i drhte nad njim. Jelenini roditelji majka Milkica, otac Vladimir i sestra Vlatka iz Drvara često dolaze, a i Nikolu otac vodi kod njih.
Poslednji komentari
  • ... Vreme: 09.10.2013 01:42h

    Sretan rodjendan mali andjelcicu.

  • snajka Vreme: 09.10.2013 09:12h

    Ala je uvalila pusku zaovi!

  • nekad_i_sad Vreme: 09.10.2013 10:11h

    Zaista lepo napisan tekst... odavno se u novinama ne moze procitati ljudski osmisljen i lepo srocen clanak kao ovaj. Sto se malisana tice, sve najlepse i sve najbolje mu zelim, a on sigurno vec dobar deo toga ima u svojim genima i u svom okruzenju!

  • nekad_i_sad Vreme: 09.10.2013 10:12h

    Zaista lepo napisan tekst... odavno se u novinama ne moze procitati ljudski osmisljen i lepo srocen clanak kao ovaj. Sto se malisana tice, sve najlepse i sve najbolje mu zelim, a on sigurno vec dobar deo toga ima u svojim genima i u svom okruzenju!

  • nekad_i_sad Vreme: 09.10.2013 10:13h

    Zaista lepo napisan tekst... odavno se u novinama ne moze procitati ljudski osmisljen i lepo srocen clanak kao ovaj. Sto se malisana tice, sve najlepse i sve najbolje mu zelim, a on sigurno vec dobar deo toga ima u svojim genima i u svom okruzenju!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP