Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

NI TOMISLAV JOVANOVIĆ NE VERUJE U RESOR KOJI VODI

Sin srpskog ministra prosvete ide u francusku školu!

Autor: S. Vojinović | 28.11.2013 - 20:00:00h | Komentara: 29

Da je školstvo u Srbiji dotaklo najniže grane, živi je primer i sam ministar prosvete Tomislav Jovanović! Izgleda da ni čovek kome je to resor ne veruje u državno obrazovanje, čemu svedoči činjenica da njegov sin umesto redovne osnovne škole pohađa privatnu francusku školu u Beogradu “Ecole Française de Belgrad”, otkriva „Alo!“.

Tomislav Jovanović: Kandidat

„Verujem u našu prosvetu, ali nisam mogao sad da ispišem sina“: Jovanović

Da bi svom mezimcu mogao da priušti obrazovanje u stranoj privatnoj školi, Jovanović godišnje izdvaja oko 5.000 evra!

Kako saznajemo, Jovanovićev sin pohađa sedmi razred, što se u “Ecole Française de Belgrad” računa kao koledž.

Ni lekari ne

veruju u zdravstvo
Tomislav Jovanović nije jedini primer zvaničnika koji ne veruje u svoj resor. Podsetimo da je bivši ministar dr Tomica Milosavljević rutinsku operaciju diskus hernije obavio u Nemačkoj, u vreme dok je vodio resor zdravlja u Srbiji. Nedavno je i direktor Kliničkog centra Srbije dr Miljko Ristić putovao na operaciju srca u Švajcarsku, iako se radilo o ugrađivanju bajpasa, zahvatu koji se obavlja i u Beogradu, i to u klinici čiji je rukovodilac.

- Ministru su puna usta državnog obrazovanja, apeluje da verujemo u državno školstvo... A on svoje dete upisao u stranu školu još pre sedam godina! I odakle mu pare?! To je sramno i licemerno sa njegove strane - kaže za „Alo!“ izvor blizak Jovanoviću.

Juče smo pozvali ministra i on nam je odmah potvrdio tačnost naše informacije.

Na pitanje da li veruje u državno obrazovanje s obzirom na to da je sina jedinca upisao u stranu školu, on je ovako reagovao:

- Naravno da verujem! U osmom razredu će sigurno da ide u državnu školu... A šta sam mogao da uradim?! Ja sam postao ministar početkom septembra i nisam hteo da ga ispisujem tada jer je već počela školska godina - pravdao se Jovanović.

Francuska škola

Mesto gde se školuje elita

Na pitanje odakle mu 5.000 evra godišnje za školovanje, Jovanović kaže da je štedeo.

- Ja sam prijavio nadležnima imovinu, pa i svoju deviznu knjižicu! Eto, na njoj sada imam oko 7.000 evra. Od devizne štednje školujem sina - objašnjava prvi čovek srpske prosvete.

Za osnovca preko 40.000 evra
Prema zvaničnom cenovniku “Ecole Française de Belgrad”, koji je objavljen na sajtu te škole, Jovanovića je školovanje sina do sada koštalo najmanje 42.000 evra. Naime, on je prilikom upisa sina morao da plati 750 evra. Godišnja školarina je 4.445 evra (može da se plati u tri rate), osiguranje 33 evra, iznajmljivanje udžbenika košta 115 evra, za školski pribor potrebno je dodatno izdvojiti 70 evra, plus još 200 za vanškolske aktivnosti. To je na godišnjem nivou 4.865 evra. U ovu cenu nije ušla užina u školskoj kantini, koja dnevno košta 4,5 evra, što dođe najmanje 1.200 evra na godišnjem nivou.

Poslednji komentari
  • giant Vreme: 28.11.2013 20:10h

    Zato ga je oženila budvanka "kršna"...ginekolog...

  • mila Vreme: 28.11.2013 20:14h

    Vrlo interesantno , ja jedva izađem na kraj sa školarcem u našoj školi a kamoli u stranoj školi da ga upišem. To je za mene misaona imenica. Interesantno, niko od njih nije poslao svoje dete na školovanje u Rusiju ili Kinu, nego u Evropu po razno raznim školama.....Lepo, lepše, najlepše a ti sirotinjo jedi proju jer je po zdravlje najzdravija.

  • Milica Vreme: 28.11.2013 20:30h

    Od starta se videlo da nije zainteresovan za resor. Na pitanje novinara kada ce resiti aferu prodaja diploma na Filozofskom fakultetu u Kosovskoj Mitrovici ,nije cak hteo ni da odgovori. Zato je dete zbrinuo u sigurnu skolu!

  • kendo majstor Vreme: 28.11.2013 20:39h

    A gospodja supruga vanredni profesor kada njena generacija ni da doktorira nije mogla???? Mnogo slucajnosti....

  • diplomac Vreme: 28.11.2013 21:01h

    zasto nemate mere pa nije ovaj covek unistio prosvetu koju su unistili mnogo pre njega.vidim da ste slabo obavesteni gro dece bivsih ministara,direktora raznih agencija clanova nekih stranaka pa cak i sekretarica u ministarstvima skoluje se u stranim skolama gde je mnogo vea skolarina cik napisite za njih evo vidite cija deca pohadjaju englesku i americku skolu.a cija deca studiraj u inostranstvu.pustite coveka na miru .ako piljari preprodavci na pijaci imaj stanove i kucerine od sto-dvesta hiljada zasto ne bi imao profesor univeryiteta.nadam se da cete objaviti ovaj komentar.hvala.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP