Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

DAO ŽIVOT ZA SRBIJU

Sinđelić ustreljen na rođendan svoje majke!

Autor: Nenad Božović | 29.08.2014 - 18:54:00h | Komentara: 5

Stevan Sinđelić (30), pripadnik Žandarmerije koji je preminuo od posledica rana zadobijenih u napadu na srpsku policiju u kopnenoj zoni bezbednosti u selu Orlovac u kuršumlijskoj opštini, stradao je na mestu koje je i njegov otac kao policajac svojevremeno obezbeđivao. Još tragičnije je to što poginuo na rođendan svoje majke Slavice!

Za sobom ostavio suprugu i trogodišnjeg sina

Za sobom ostavio suprugu i trogodišnjeg sina

Sinđelić je u Žandarmeriji radio 10 godina. Prvo u Nišu, dok su živeli u Blacu, a kada su pre šest godina prešli u Štulac kod Vrnjačke Banje, prebacio se u jedinicu u Kraljevu. Poreklom su iz Đakovice, odakle su otišli 1999. godine. Stevan je, prema rečima prijatelja porodice, ubijen baš u trenutku dok je njegova majka ulazila na Kosovo sa drugim sinom Nenadom i ćerkom Svetlanom kako bi obišli manastir Dečane i još pojedina mesta.

Sinđelić pored  spomenika poginulim kolegama u Lučanima

Sinđelić pored spomenika poginulim kolegama u Lučanima (levo)

- Slavici je danas rođendan. Ona je sa drugim sinom Nenadom i ćerkom Svetlanom i dvoje unučića otišla iste noći na Kosovo kako bi obišla naše manastire. Ne mogu da zamislim kakav je ovo šok za njih. Stevan je ubijen otprilike u trenutku kada je njihov autobus ulazio na Kosovo - priča jedna od komšinica Sinđelića, koju smo zatekli u njihovoj kući, punoj Stevanovih kolega iz Žandarmerije koji su došli da izjave saučešće njegovom ocu.
- Javili su odmah tog jutra da je ranjen i kada su mi opisivali na kojem delu administativne granice se to desilo, celu sliku sam već imao u glavi jer sam i ja tamo službovao dok sam radio kao policajac. Oko 32 godine sam obavljao taj posao na Kosovu, gde sam i živeo sa porodicom. Ubijen je na majčin rođendan - priča Novica Sinđelić.

Otac Novica primao  saučešće Stevanovih kolega

Otac Novica primao saučešće Stevanovih kolega | Foto: N. Božović

 
Otac Novica, stari policajac, hrabro je stajao pred komšijama, ali priznao nam je da je potpuno skrhan. Prvi komšija Dragiša Simić kaže da je Stevanova supruga Marina, sa kojom ima i trogodišnjeg sina Vuka i sa kojom je inače živeo u Vrnjačkoj Banji, već čula šta se desilo, i dodaje da je Stevica, kako su ga zvali, bio predivan čovek, kojeg su u selu svi voleli.

Ranjeni Albanac stabilno

Zdravstveno stanje Albanca Naum Z. (40) koji je ranjen u okršaju sa policijom kod Merdara 27. avgusta je stabilno.

- Pacijent je zadobio prostrelnu ranu natkolenice i prelom butne kosti. Njegovo stanje je stabilno i biće operisan kako bi prelom bio fiksiran - izjavio je dr Miloš Stanojlović sa Ortopedske klinike KC Niš. Sobu u kojoj se nalazi neprekidno čuva policija.  B. J.

Ubice se vratile po traktore sa ukradenim drvima

Incident na području Kuršumlije dogodio se u ranim jutarnjim satima, kada su kradljivci šume, Albanci sa Kosova i Metohije, otvorili vatru na pripadnika Žandarmerije i ranili ga. Sinđelić je podlegao povredama na Vojnomedicinskoj akademiji, u koju je prevezen helikopterom iz prokupačke bolnice, gde je primljen nakon ranjavanja.

a

Puška i traktor na mestu tragedije

Puška i traktor na mestu napada 

- Pacijent je primljen u teškom stanju na odeljenje urgentne medicine oko sedam časova, sa prostrelnom ranom iz vatrenog oružja u predelu glave. Odmah je reanimiran i uz pratnju lekarske ekipe hitno helikopterom prebačen na VMA - kaže doktorka Marija Despotović, portparol bolnice u Prokuplju. Ona dodaje da je ranije tokom noći, oko 22 sata, primljen Naum Z. (40), albanske nacionalnosti, sa prostrelnom ranom u predelu desnog kolena i da je nakon ukazane pomoći prebačen u Ortopedsku kliniku u Kliničko-bolnički centar Niš.
- Nesrećni mladić je obezbeđivao mesto incidenta koji se dogodio u sredu oko 17 sati, kada je patrola policije naišla na grupu šumokradica. Kada su ugledale policiju, šumokradice su zapucale na patrolu, koja je uzvratila vatrom. Tom prilikom ranjen je Naum Z., dok su ostali pobegli na Kosovo i Metohiju, ostavivši za sobom pet traktora natovarenih drvima i „kalašnjikov“, koji je pronađen kod ranjenog kradljivca - kaže izvor iz policije.
Žandarmerija je tokom noći obezbeđivala prostor, kada su se teroristi u ranim jutarnjim satima najverovatnije vratili da pokupe traktor i stvari koje su ostavili za sobom. Tada je iznenada zapucano na Žandarmeriju, a u napadu je pogođen nesrećni Sinđelić.
Ljubiša Mitić

Pucali na Srbe i ranije

Ovo nije prvi oružani napad na patrolu policije i Žandarmerije duž 102 kilometra administrativne linije u kuršumlijskoj opštini.
- Šumokradice iz podujevske opštine su 17. aprila 2014. u ataru kuršumlijskog sela Vukojevca pucale na policiju.
- U ataru sela Trpeze, 3. oktobra 2013, policija uhapsila Albanca koji je nelegalno sekao šumu. 
- Septembra 2013, u ataru Trpeze uhapšena su trojica Albanaca pri nelegalnoj seči šume.
- U ataru sela Borovac, 8. jula 2013. pucano na pripadnike Žandarmerije. 
- Nepoznati napadači 8. novembra 2012. u regionu Gnjilana pucali na šestoricu Srba koji su u sopstvenoj šumi sekli drva.
- Kod mesta Mačja stena, u ataru sela Merdare, 29. avgusta 2012. kradljivci su rafalima pucali na patrolu Žandarmerije.
Poslednji komentari
  • ana Vreme: 29.08.2014 19:32h

    hvala majci što ga je rodila . Mnogi su poginuli zarad domovine. Sve to narod pamti u svojoj podsvesti kao što pamti i fukare koje sa sebe vekovima ljagu neće sparti. I ako se ne spominje narod dobro zna ko je radio za njegovo dobro a ko protiv nega i za njegovo unistenje. Ozdajnici pojma nemaju kakve senzore narod ima i da ih naljusi na kilometre. To je kao uslovni refleks i više sada je već zapisano u genima.I životinje razlikuju prijatelje od neprijatelja. jako se vara ko misli da će svoja ndela zatrpati prasinom.I dok se smeje i izdaje za dobrotvora u narodu radi signal za opasnost biiiiiiiip bip. Vekovi su učinili svoje.

  • smrtnik Vreme: 29.08.2014 19:33h

    E srbijo, jadna li si. kada ti svaka fukara i lopina ubija decu. Sramno za narod. A drzavu, cini narod???

  • Ja Vreme: 29.08.2014 20:31h

    I sta sad kad je otisao jos jedan mlad zivot,nikom nista do sledece kradje i pucnjave,a Srbija cuti,eee narode srbski,lose ti se pise..!!

  • Vladimir Vreme: 30.08.2014 00:45h

    Zbog cega spasavaju ovog Nauma? Pa lepa je to bolest. Samo tako nastavite. I pozdrav, dok ne dovedete svoj mozak u red :)

  • smor Vreme: 30.08.2014 20:32h

    Nek mu je laka crna zemlja.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP