Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

UPOZORAVAJU

Sindikat "Nezavisnost": Ako ne povučete Zakon o radu, slede masovni protesti!

Autor: Tanjug | 18.01.2014 - 17:29:00h | Komentara: 3

Potpredsednik Ujedinjenog granskog sindikata "Nezavisnost" Slavko Vlaisavljević izjavio je da, ukoliko tekst novog Zakona o radu ne bude povučen posle generalnog štrajka upozorenja, sindikati će organizovati masovne proteste i blokade.

Ako ni posle tog štrajka upozorenja, zakazanog za 23. januar, Vlada Srbije ne povuče to zakonsko rešenje "mi ćemo organizovati masovne proteste u Beogradu i nećemo dozvoliti Skupštini da donese takav zakon", rekao je on na konferenciji za novinare "na otvorenom", održanoj ispred zgrade Radio Novog Sada.
Taj sindikat i Savez samostalnih sindikata Srbije već imaju zajednički plan kako da predstavnike vlasti nateraju "da moraju da odustanu od donošenja ovakvog zakona", istakao je Vlaisavljević i dodao da je sad kasno za socijalni dijalog, "zato što je njihov predlog (zakona) katastrofalan, a socijalnog dijaloga nije bilo od početka".
On je napomenuo da će, ako bude donet tako predloženi zakon, radnici pretrpeti velike štete u mnogim oblastima, kao što su minuli rad, bolovanje, povrede na radu, godišnji odmor, državni praznik, otpremnina, plaćeno odsustvo i otpremnina za penziju.
 
Poslednji komentari
  • jocaaa Vreme: 18.01.2014 20:47h

    ako se donese taj zakon necemo vise biti radnici nego nadnicari.....a posle toga mozda se vrati i feudalizam....

  • Djura_cenzura Vreme: 19.01.2014 07:58h

    Da priupitam samo malo kad ćemo mi koji drugačije mislimo imati priliku da iznesemo naš stav o Zakonu. Hoće te li nam dozvoliti do tamo neke 2050-te. sad kad je evidentno da će Điki da ratstui DS?

  • Kostadin Vreme: 19.01.2014 07:59h

    Radnici su i pre rata bili nadničari i lumperproleterijat i ostali su nadničari i lumperproletrijat. Nisu osiromašili veš su ostali siromačni jer su bili siromašni. Komunizam je privremeno oteo i podelio tuđe, častio je nadničare sa tuđim. Sada , kada su sve tuđe popili i pojeli, ostaju ono što su bili. Zemljoposednici su opet vratili zemlju i imanja a sirotinja nije više na selu već je u gradu. Sad će sirotinja biti još gladnija jer u gradu nemaju ništa. Sledi oduzimanje stanova koje su otkupili za jednu marku, kao u okolnim bivšim soc. zemljama. Tamo je sirotinja založila stanove i banke im oduzimaju.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP