Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

PISALI DIREKTORATU

Sindikat pilota traži inspekciju za Er Srbiju!

Autor: Beta | 04.06.2015 - 12:31:00h | Komentara: 0

Samostalni sindikat saobraćajnih pilota Srbije uputio je danas Direktoratu civilnog vazduhoplovstva zahtev za obavljanje inspekcijskog nadzora u Er Srbiji jer smatra da aktuelni način planiranja letova može negativno da utiče na bezbednost vazdušnog saobraćaja.

Pilot

Ilustracija | Foto: Profimedia

U dopisu koji je danas upućen direktorki Direktorata Mirjani Čizmarov, ističe se da sada piloti Er Srbije imaju organizovane letove tako da 25. u mesecu dobijaju svoj raspored za narednih mesec dana, ali da je takav raspored neodgovarajući.
"Pilotima se planiraju letovi tako da pojedini lete dve noći za redom, a onda ni naredni dan nisu slobodni. Događa se da pilot sleti u utorak u šest ujutro, istog dana poleti oko 23 časa uveče i svoj rad završi u sredu u četiri ujutro.
Sledeće radno angažovanje je moguće već za četvrtak u ranim jutarnjim časovima. Ovakav način planiranja, uprkos činjenici da ima dovoljan broj pilota u kompaniji, može dovesti do ugrožavanja bezbednosti vazdušnog saobraćaja", navodi se u saopštenju.
Sindikat pilota takođe upozorava da se pilotima radno vreme ne planira ravnomerno, jer ima primera da dva pilota, na istom tipu aviona i sa istim zvanjem, imaju drastično veliku razliku u mesečnom naletu.
"Da situacija bude gora, Er Srbija pravi ogromnu razliku između pilota koji se nalaze u radnom odnosu od onih koji su angažovani kod brokera, te ovi drugi provode daleko više vremena u avionu. Na ovaj način Er Srbija gleda da uštedi novac, pa se jedni piloti koriste na maksimumu svojih kapaciteta, a drugi ne, što je za Sindikat pilota neprihvatljivo. Od ove godine, njenog drugog kvartala, pilotima je uskraćeno pravo na kompanijski prevoz", dodaje se.
Sindikat pilota smatra da bi u postupku nadzora kompaniji moralo biti naloženo da ubuduće radno vreme pilotima raspoređuje što je moguće više ravnomerno, a posebno da se naloži da noćni letovi budu organizovani na drugačiji način.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP