Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

Sindikat policije reaguje na prozivke oko divlje gradnje

Autor: E.S. | 17.04.2014 - 11:59:00h | Komentara: 0

"Velika se buka podigla oko ovog slučaja. Kada bi se oko svake divlje gradnje u ovoj zemlji tužilaštvo toliko angažovalo, ne bi bilo kraja predistražnim radnjama.", piše između ostalog u saopštenju sindikata

Policijski sindikat Srbije

Policijski sindikat Srbije | Foto: Nebojša Marković

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST
HISTERIČNA PROZIVKA POLICIJSKIH STREŠINA
"Da je u zemlji Srbiji preko milion nelegalno izgrađenih objekata znaju i vrapci na grani, ali ono što do sada nije bio slučaj, jeste da se zbog nelegalne gradnje uključuje Više javno tužilaštvo i to kada su u pitanju policijski funkcioneri. Kada bi se tako postupalo u svim slučajevima „divlje gradnje“, ne bi ni za sto godina bilo kraja predistražnim radnjama po ovim predmetima.
Ali po svemu sudeći da se slučaj histerične prozivke tabloida zbog nelegalne gradnje kuća u (elitnom?) naselju Ovča, Milenku Božoviću komandantu Žandarmerije, Milanu Despotoviću načelniku u UP Beograd, Goranu Mijailoviću načelniku PU Palilula i Marku Pantoviću komandiru PS Borča, nije dogodio nimalo slučajno.

Kada bi bilo mesta za šalu, a dosta je komičnih elelmenata u celom ovom „slučaju“, policajci su najverovatnije više krivi od već spomenutih milion građana, zato što su montažne kuće parkirali jednu do druge u Pančevačkom Ritu. Da su rečene kuće razasute širom Beograda niko ih ne bi, izuzev građevinske inspekcije, ni primetio, niti bi ih povlačio po „žutoj“ štampi.

I onda se postavlja logično pitanje – čemu sve to, kakvi interesi stoje iza ove hajke na, izuzetno iskusne i uspešne dugogodišnje policijske starešine? Beogradski sindikat policije nema odgovor na ovo pitanje jer je to rebus koji mora da reši novi ministar policije ili čak premijer Vlade, kao šef Koordinacionog biroa za suzbijanje korupcije. Naš je zadatak da shodno delu imena našeg sindikata stanemo u zaštitu policijskih starešina. Zapravo želimo da zaštitimo kolege koji su kao i svi ostali građani prvo, platili kaznu zbog nelegalne gradnje a zatim, kada se zakon promenio, i podneli zahtev za legalizaciju objekata.
Nas se ne tiču špekulacije koje kolaju po MUP-u da se ovakva hajka sprovodi zbog hvatanja priključka pojedinih čelnika ukupnoj akciji borbe protiv korupcije, ili glasina da je Pančevački Rit zbog kineskog mosta postao atraktivna lokacija (iako je Ovča kilometrima udaljena od ovog objekta na Dunavu). Nas vređa da se zbog ovako banalnih pojava, koje se svakodnevno događaju u Srbiji i koje imaju svoj zakonski put, stavljaju na stub srama javnosti starešine (neki su neposredno pred penzijom), koje su ceo život
posvetili časnom policijskom zanatu. Po našim saznanjima, i provere koje je naložilo tužilaštvo nisu ukazale ni na kakve kompromitujuće podatke tako da od cele ove zlonamerne medijske prašine, neće biti ničega za podizanje bilo kakve optužnice." stoji u saopštenju Beogradskog sindikata policije i policijskih starešina koje je potpisao predsednik sindikata Blažo Marković

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP