Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

SAOPŠTENJE

Sindikat policije: Što pre rešiti Dikićev slučaj

Autor: | 24.02.2014 - 15:17:00h | Komentara: 6

Beogradski sindikat policije i policijskih starešina izdao je saopštenje u kome se osvrće na nerazrešen slučaj generala policije Bratislava Dikića. Saopštenje vam prenosimo u celosti.

O generalu policije Bratislavu Dikiću već mesecima se piše, pa i govori, kao o problematičnom policijskom starešini koji je na talasu sumnjičenja i glasina smenjen sa mesta komandanta Žandarmerije i postavljen na mesto pomoćnika direktora policije.

U međuvremenu, unutrašnja kontrola MUP-a i sam vrh MUP-a, zvanično se ne oglašavaju o unapred „viđenoj“ krivici kolege Dikića. Jednostavno, ni reči o njegovoj navodnoj vezi, preko rođenog brata, sa niškom „žandarmskom mafijom“.
Ni reči o neprimerenim optužbama protiv generala koje kolaju u žutoj štampi, ali i onoj koja se predstavlja za ozbiljnije novinarsko štivo ili televizijski medij.
Mnoge naše kolege se sa pravom pitaju o čemu se ovde radi? Da li se prvi
čovek najspremnije i najbrojnije policijske formacije može i sme vući po
medijskom blatu samo zbog pretpostavljenih, a nedokazanih krivičnih dela? I,
ako je to moguće raditi sa generalom policije, šta tek ostaje za obične policajce, žandarme, sajovce? Očigledno je, da bi za kolege bez generalskih i
oficirskih činova bilo dovoljno da se pojavi anonimna i zlurada prijava, bez
ikakvih dokaza, pa da kolege izgube posao i da se nađu na ulici.
Zbog toga Beogradski sindikat policije i policijskih starešina insistira da se nadležni oglase i da se unutrašnja kontrola MUP-a ne pokriva oveštalom frazom „Istraga je u toku“, jer su svi istražitelji imali dovoljno vremena da utvrde da li je nešto belo ili crno. Kolege koje na tome rade (ako uopšte rade), a posebno njihove starešine moraju da razmisle kako se general Dikić oseća u situaciji „ni na nebu ni na zemlji“. Kako celu tu aferu, koja nikako da se razreši, preživljava njegova porodica. Moguće je da se neko moćan u ovoj okrutnoj igri – preigrao, pa se sada želi da se ćutanjem zvaničnika MUP-a ovaj slučaj gurne pod tepih i zaboravi. Tim pre što je sada u predizbornoj kampanji najvažnije prikupiti što više glasova na predstojećim izborima za sopstvenu stranku.
Jedino što ti centri moći (ukoliko zaista žele da g. Dikića i njegov slučaj prepuste pravdi), moraju imati u vidu da građani biraju one koji su čistih ruku, one koji ne zamagljuju afere koje su sami i pokrenuli, one koji se beskompromisno bore da krivci, ako ih ima, izađu što pre pred lice pravde.
Isti stav, da pravda mora biti istinska i brza, zauzima i Beogradski
sindikat policije i policijskih starešina i u slučaju generala Dikića. Jasno je da ovaj slučaj mora brzo da dobije svoj epilog, što je i stav ogromne većine
pripadnika MUP-a, kako zbog „mira u kući“, tj. u Ministarstvu, tako i zbog
same mete (ne)utemeljenih optužbi i zbog njegove porodice
 
Poslednji komentari
  • Druglici Vreme: 24.02.2014 20:30h

    Da li ste culi da u bankarskom sistemu u Srbije, deluju stranke?!Ne, postoje samo na papiru. U Mup-u sindikati vijore sindikalnim zastavama, kada im "dirigenti" iz vrha kazu"a sad cete reci to i to"...ma dajte molim vas?!Policijske staresine se bore za Dikica koji se vuce po medijskom blatu?!!! Staresine budite staresine casne a ne da koristite sl.vozila Mup-a za svoje sindikalne aktivnosti! Sramota! To su pare gradjana!

  • momazver Vreme: 25.02.2014 09:17h

    MUKICA....

  • Sladana Radanic Vreme: 26.02.2014 22:52h

    Dostojanstven i odvazan. Jedan od hiljade! Cistog obraza. Neukaljan. Nije na prodaju i nema cenu. On dusmanima i stranim placenicima ne da nasu zemlju. Ni mi ne damo njega dusmanima ! Nek bude jasno svima.!Bratislav Dikic je trn u oku siptarskim teroristima, zato sto je srusio u Presevu spomenik siptarskim teroristima, a podigao izginulim pripadnicima Zandarmerije. Svako ko mrzi Dikica, verovatno se nalazi na spisku neprijatelja ove zemlje i na platnom spisku siptara. Sladjana Radanic

  • Sladjana Radanic Vreme: 26.02.2014 23:15h

    Politika je 15 .februara na strani 9 vec objavila vest o uvazenom i mnogopostovanom Bratislavu Dikicu, kome su podmetali sve i svasta, samo zato sto je svoj posao radio casno i profesionalno i nije hteo da bude nicija marioneta i tada je njegova krivica negirana Kad bi Srbija imala jos takvih Dikica, mi se ne bi brinuli za svoju bezbednost. Samo oni koji saradjuju sa siptarskim ekstremistima mogu da budu protiv njega, jer nije kukavica i borio se za nasa ognjista na Kosovu. Pokusali su i da rasformiraju Zandarmeriju iz istog razloga dusmani ove zemlje. Ponavljam, Politika je vec objavila da su optuzbe i klevete protiv generala policije neosnovane. A ovi sto ne rade nista i trose sindikalne pare, ogigledno nisu upuceni i za slucaj su zainteresovani, zarad licnih interesa i afirmacije . Sladjana

  • Sladjana Radanic Vreme: 01.03.2014 06:26h

    Blago nama dok imamo Zandarmeriju i heroje poput brata Bratislava Dikica mozemo mirno da spavamo. Pokusali si izrodi i izdajnici i strani placenici da je rasformiraju, ali nisu uspeli. Sav posten sve voli Zandarmeriju, osim onih koji mozda sumnjaju u svoje poreklo. Ali o tome treba da razgovaraju sa majkom i potraze pravog oca, odrodi od roda . Svaki pravi Srbin u srcu nosi Kosovo i Zandarmeriju!!! Zandarmeriju ne vole kleptomani, raznorazne mafije i " pojedini" vec odavno izgubljeni slucajevi na politickoj sceni Srbije. Bravo momci !!! Zivela Zandarmerija!!! <3 Sladjana Radanic

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP