Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

SINDIKALCI PROTIV ETIHADA

Sindikati Aerodroma Nikola Tesla odbili plan Vlade!

Autor: Beta | 07.12.2013 - 17:32:00h | Komentara: 4

Četiri reprezentativna sindikata Aerodroma Nikola Tesla odlučila su da odbace plan Vlade Srbije koji, kako navode, predviđa da kompanija Etihad u budućnosti ima monopol nad vazdušnim saobraćajem, kao i nad Aerodromom Nikola Tesla, navodi se u danas objavljenom zajedničkom saopštenju.

I „Etihad“ bio protiv  iznajmljivanja, ali je  na kraju pristao jer  je ugovor „samo“  na godinu dana

| Foto: Emil Čonkić

Kako se navodi u tom saopštenju, o takvom planu Vlade predstavnike sindikata je obavestio predstavnik Vlade Luka Tomić sa kojim su razgovarali 5. decembra, a odluku da ga u potunosti odbace sindikati su doneli u petak na hitnom sastanku.
"Sindikati se protive nameri Vlade da se kompaniji Etihad da koncesija na 20 godina, da se iz AD Aerodrom Nikola Tesla Beograd izdvoji delatanost zemaljskog opsluživanja i pripoji kompaniji Suport ili drugoj firmi koja bi trebalo da se tim poslovima bavi u budućnosti", navodi se u zajedničkom saopštenju Nezavisnog sindikata, Sindikalne organizacije, Sindikata ASNS, i Sindikata "Sloga", koji je saopštenje dostavio.
Oni su naveli i da ih je predstavnik Vlade obavestio o tome da će Vlada omogućiti ulazak Etihada u Aerodrom Nikola Tesla radi procene opravdanosti postupka pripajanja Delatnosti zemaljskog opsluživanja, kao i da će nakon procene konačnu odluku doneti Vlada. Reagujući na tu najavu, sindikati su naveli da je Aerodrom od

strateškog intresa za državu i zapitali zbog čega procenu vrši Etihad, a ne neka ovlašćenja državna institucija.
Sindikati su istakli da je objedinjavanje kompletne usluge vazduhoplostva i predaja u ruke Etihadu u suprotnosti sa domaćim i međunarodnim zakonodavstvom o vazdušnom saobraćaju, kao i da bi za posledicu to imalo odlazak velikih avio kompanija koje već posluju u Srbiji.
"Sve ovo bi za posledicu imalo smanjenje budzetskih prihoda, stvaranje viška zaposlenih, kao i povećanje cene usluga korisnicima, pada kvaliteta pruženih usluga, a sve u interesu ostvarivanja profita Etihada", upozorili su sidikati.
Njihov predlog je, kako su saopštili, da Vlada kao većinski vlasnik, odgovorno radi u interesu građana, malih akcionara i zaposlenih, tako što bi dalji razvoj i investicije ostvarila dokapitalizacijom, kroz emisiju novih akcija s obzorom da je Aerodrom Nikola Tesla akcionarsko društvo.
Poslednji komentari
  • AERODROM I KONTROLA U DRZAVNIM RUKAMA Vreme: 07.12.2013 17:54h

    Neka prave kargo centar u Tirani a i Albanija ne da a kamoli Beograd!!

  • miki Vreme: 08.12.2013 08:14h

    Bojim se da se sindikati uzalud bune. Ova Vlada je već donela odluku da će uz JAT da im pokloni i Aerodrom. Šta ste mislili da će arapi uzeti propalu firmu (JAT) e pa neće, oni hoće aerodrom koji godišnje pravi 20 miliona evra dobiti. Kuma mi radi u finansijama aerodroma i kaže da Er Srbija još nije uplatila ni jedan dinar svojih obaveza aerodromu. Vučiću objasni narodukako si napravio Er Srbiju.

  • Sumadinac Vreme: 08.12.2013 09:15h

    Samo neko ko mrzi ovu drzavu moze da proda(pokloni) firmu koja sama sebe izdrzava, sama investira I uz sve to donosi drzavi ogroman novac! Gde je tu interes Srbije???

  • Milica Vreme: 08.12.2013 13:09h

    Onaj ko je poklonio JAT, poklonice i aerodrom. Za glasove na izborima, kod ovog neukog naroda, dovoljno...

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP