Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

SAGLASNI

Sindikati “Kolubare” i EPS-a podržali predlog Zakon o radu

Autor: Gane Đorđević | 14.07.2014 - 17:10:00h | Komentara: 6

Tekst Zakona o radu nije savršen ali je bolji od svih dosadašnjih i da će njegove izmene imati ogroman uticaj na opstanak i unaređenje srpske privrede ocenio je direktor rudnika “Kolubara” Milorad Grćić na današnjoj zajedničkoj konferenciji poslovodstva i sindikata ovog preduzeća i predsednika sindikata EPS-a.

-U javnosti se oko donošenja ovog zakona podigla nepotrebna prašina. On nije idealan ali svi oni radnici koji su do sada pošteno zarađivali svoje plate ne treba da se plaše za svoju budućnost. Treba da strepe neradnici i oni koji su do sada čerupali državu bez posledica- rekao je Grčić.

Sindikat

Predsednik sindikata “Kolubare” Miodrag Ranković poručio je da radnici nemaju čega da se plaše jer novi Zakon pored većih obaveza predviđa i mnogo veća radnička prava.
-Zakon nije idealan ali se nadam da će uz usvojene amandmane imati dobru primenu- procenio je Ranković

Kolubara

Kolubara | Foto: FoNet

 
Prema rečima predsednika sindikata EPS-a Milana Đorđevića ova organizacija nije od samog početka bila uključena u aktivnosti oko donošenja ovog akta, ali je sindikat tokom poslednjih nekoliko dana uspeo da utiče na izmenu pojedinih rešenja koja su posebno značajna za radnike EPS-a.
-Naši amadmani se odnose pre svega na smenski rad, uvećanje zarada po osnovu minulog rada i ispaltu otpremnina- izjavio je Đorđević.
 
Poslednji komentari
  • milan948 Vreme: 14.07.2014 18:13h

    Ovi iz EPS će podržati i sopstvenu smrtnu presudu, samo da ih ne otpuštaju / a brat bratu ima viška najmanje 30% /

  • kolubarac Vreme: 14.07.2014 18:56h

    za tri meseca idem u penziju i ako mi umesto tri daju dve mesecne otpremnine ima da kunum vucica i vladu i sindikat kolubare dok sam ziv. ne znam kakve drzava ima koristi i koliku korist od toga sto ce mi uzeti jednu otpremninu kad meni to daje kolubara a ne drzava voleo bi da mi to neko objasni i da li sa dve otpremnine mogu da zivim najmanje sest meseci dok ne pocnem da primam kredit

  • Seka Vreme: 14.07.2014 21:12h

    Došlo krajnje vreme direktor Kolubare i "sindikalci" pozdravljaju ZOR-u.Koliko Vaših mašina radi u Kolubari? Kolike su Vaše plate gospodo sindikalci, nemojte da zaboravite i Upravni odbor EPS-a

  • petar Vreme: 14.07.2014 21:49h

    naravno d ace sindikati podrzati zakon o radu,,sindikalna clanarina se odbija svakom zapolsenom,,i nije mala,,a u sta ta clanarina ide,,,,ko zna....te mutne radnje sindikata moraju d aprestanu,i da sindikat bude van eps-a i svake firme,a ne da bude u zgradi sa direktorima......smesno,a i zalosno

  • Seka Vreme: 14.07.2014 21:58h

    Gospodine kolubarac sigurno idete sa dve otpremnine. Zakon važi od 01.avgusta.Pa reče Đorđević ništa to nije strašno malo se smanjuju prava.Možda da tražite od Vašeg predsednika da Vam isplati.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP