Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

NISU IH ZABORAVILI

Siniša Mali uručio paketiće deci u Sigurnoj kući!

Autor: Ekipa Alo! | 06.01.2014 - 13:58:00h | Komentara: 0

Predsednik Privremenog organa grada Beograda Siniša Mali posetio je danas Sigurnu kuću i deci koja u njoj borave podelio novogodišnje paketiće. U poseti su bili i gradski sekretar za socijalnu zaštitu Nenad Matić i književnica Jelisaveta Danilović, koja je svim ženama u Sigurnoj kući uručila komplet svojih knjiga.

Siniša Mali

Siniša Mali

– Poslednjih nekoliko godina raste broj žrtava nasilja u porodici, tako da mi kao društvo prevashodno moramo da radimo na njegovoj prevenciji. Ukoliko do nasilja i dođe, moramo da učinimo sve da se žrtvama omogući što brže vraćanje u društvo. Odlukom iz juna prošle godine, grad Beograd je napravio trogodišnji program finansijske pomoći Sigurnoj kući, što znači da se oko 9,6 miliona dinara godišnje odvaja za plaćanje komunalija, obezbeđenja, kao i za druge troškove. Uz to, grad godinu dana finansijski pomaže svaku osobu koja napusti ovaj dom – istakao je Mali.
On je podsetio da žene i deca u Sigurnoj kući prosečno provedu tri do pet meseci, ali neke borave i godinu dana. Protekle godine kroz Sigurnu kuću u Beogradu prošlo je oko 320 žena i dece, a trenutno u njoj borave 24 žene i 25 dece.

Siniša Mali

– Danas smo razmatrali i mogućnost da osobama koje prođu kroz Sigurnu kuću grad Beograd omogući prednost prilikom zapošljavanja u komunalnim preduzećima ili gradskoj upravi. Kombinacija jednogodišnje pomoći i zaposlenja najbolji je način da ove žene nastave sa normalnim životom i ostave prošlost iza sebe. Njima ćemo pružiti i svaku drugu pomoć, i poručujemo im da će grad Beograd biti njihova Sigurna kuća – naglasio je Mali.

Siniša Mali

Siniša Mali

Nenad Matić je istakao da Privremeni organ grada Beograda obraća veliku pažnju na socijalnu politiku i najavio je da se u ovoj godini neće odustati ni od jednog započetog projekta socijalne strategije grada.
Koordinatorka Sigurne kuće Vesna Stanojević istakla je da današnja poseta pokazuje da grad Beograd ima razumevanja za potrebe žena koje se sklanjaju od nasilnika i da će one, uz njegovu pomoć, na najbolji mogući način prevazići svoje probleme.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP