Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

LOŠE VESTI

Sinoć napadnut kontrolor, a od danas nove cene kazni za švercere u gradskom prevozu!

Autor: Tanjug | 04.09.2014 - 09:50:00h | Komentara: 3

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je da će danas na sednici gradskog veća biti usvojen novi pravilnik o linijskom prevozu prema kojem će oni koji budu uhvaćeni bez karte u gradskom prevozu biti kažnjeni za taj prekršaj u iznosu od 6.000 dinara.

autobus 84 Zeleni venac gsp

Foto: Blic

Prekršilac će moći će da plati 2.000 dinara na licu mesta, u autobusu, a imaće i mogućnost da iskoristi 50 odsto popusta, ukoliko tu kaznu plati u sledećih osam dana, rekao je Mali.


Taj pravilnik trebalo bi da potvrdi Skupština grada, što se očekuje u roku od tri nedelje, najavio je Mali, gostujući u Jutarnjem programu TV Pink.

Mali je ukazao da se noćas kod saobraćajne škole u Zemunu dogodio incident, kada je jedan krupniji muškarac napao kontrolora i naneo mu telesne povrede, zbog kojih je kontrolor trenutno na VMA.

"Zajedno sa policijom tražimo i pokušavamo da identifikujemo napadača", rekao je Mali i najavio i da će, takodje, protiv žene, koja je juče ogrebala kontrolora, biti podneta krivična prijava.

Mali je rekao da su apeli da je neophodno da korisnici plaćaju javni prevoz i validiraju karte urodili plodom, jer povećan broj validiranih i kupljenih karata.
Pre tri ili četiri sedmice 30-ak odsto gradjana kupovalo karte, a sada to čini 50-55 odsto, precizirao je Mali.

Mali je rekao da nije fer prema onima koji plaćaju karte da grad toleriše neplaćanje karata, zbog čega je od od 1. septembra počela stroža kontrola.
Gradonačelnik Beograda je dodao da karta u gradskom prevozu neće poskupeti i da je cilj da ne bude poskupljenja.

Mali je podsetio da je od 1. septembra počela javna nabavka radi brojanja putnika i da očekuje da će se putnici brojati tokom oktobra i novembra.
Poslednji komentari
  • Dejan Vreme: 04.09.2014 10:51h

    То ће бити још један међу многима неуставан акт. По закону о облигацијама за новчано потраживање , у овом случају је то неплаћена карта, није дозвољена никаква казна (у противном зеленашење би било законит посао).Такође само лица са посебним овлашћењима смеју да задржавају и легитимишу грађање и то (полиција, надлежна инспекција и комунална полиција и поједини припадници безбедносних формација) а контролори та овлашћења немају.

  • deki Vreme: 04.09.2014 10:56h

    Samo se forma zadovoljava! ma mogu da stave kazne i milion dinara sta im vredi kad narod nema za hleb! dajte investicije,fabrike,mogucnost zaposlenja pa ce svakog biti sramota da ne plati prevoz! nista ne rade kako treba,sve naopako!

  • cistoca Vreme: 04.09.2014 11:31h

    kad od jadnog naroda sve trazite da placa, onda bar treba da zna sta placa i da usluga odgovara ceni. autobusi su uzasni, smrdljivi, prljavi, nebezbedni, vozaci uzasni voze putnike kao krompir itd... itd...

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP