Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

RUSKINJA STRAHUJE ZA SVOJE DETE

Sinove joj usvojili Amerikanci:
Jedan umro, za drugog se boji!

Autor: Ekipa Alo! | 23.02.2013 - 22:02:00h | Komentara: 0

Ruskinja čija je dva sina usvojio par iz Teksasa pozvala je Putina da joj pomogne oko vraćanja sina, nakon što je njegov stariji brat umro pod sumnjivim okolnostima!

Julija Kuzmina

Julija Kuzmina | Foto: Daily Mail

Ruskinja čija je dva sina usvojio par iz Teksasa u sredu je apelovala na predsednika Vladimira Putina da joj vrate mlađeg sina, nakon što je njegov trogodišnji brat umro pod sumnjivim okolnostima, piše Daily Mail.

Julia Kuzmina (23) izgubila je starateljstvo nad sinovima Maskimom i Kirilom 2011. godine kada je određeno da je nesposobna da ih odgaja zbog alkoholne zavisnosti. Alan i Laura Šato usvojili su dečake iz ruskog sirotišta prošle godine. Maksim je preminuo u januaru 2013.

Laura je zameniku šerifa ispričala da se njen trogodišnji sin, pre nego što ga je našla bez svesti, igrao ispred kuće sa mlađim bratom. Dečaka su kasnije u bolnici proglasili mrtvim, a mrtvozornik koji je pregledao telo nije sa sigurnošću mogao reći jesu li modrice otkrivene na dečakovom telu bile slučajne ili namerne.

Dečak je umro pod sumnjivim okolnostima

Dečak je umro pod sumnjivim okolnostima | Foto: Daily Mail

Rusi krive nehumane usvojitelje!

Ruske vlasti za Maksimovu smrt okrivile su nehumano postupanje usvojitelja. U javnom pismu koje je preneo "New York Times", Kuzmina je zamolila predsednika Putina da joj vrati roditeljska prava i da joj se vrati dvogodišnji sin.

- Nemojte dopustiti da i moje drugo dete umre - poručila je ona.

Laura

Za smrt je navodno kriva žene koja je usvojila dečake | Foto: Daily Mail

Astakhov, dečiji pravobranitelj koji je glavni pristalica odluke da se Amerikancima zabrani usvajanje ruske dece, na svom Twitter profilu je u ponedeljak napisao da je Maksima ubila žena koja ga je usvojila, ali kasnije je priznao da istraga ubistva još uvek traje.

Inače, ruski Istražni odbor optužio je ženu koja je usvojila dečaka da je kriva za njegovu tragičnu smrt 21. januara jer ga je navodno zlostavljala i davala mu psihijatrijske lekove.

Usvojeni dečaci

Usvojeni dečaci iz Rusije | Foto: Daily Mail

Istraga još traje!

Obdukcija kojom se želi saznati tačan uzrok smrti još nije gotova, a glavna istražiteljka Širli Standefere rekla je da su na dečakovom telu otkrili tragove modrica, ali odbila je komentarisati jesu li one posledica zlostavljanja.

Stejt Department u međuvremenu je upozorio ljude da ne donose unapred zaključke o uzrocima smrti i da čekaju kraj istrage.

Julija Kuzmina

Julija Kuzmina strahuje za svog sina | Foto: Daily Mail

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP