Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

GDE SE IMA, TU SE I BACA

ŠIROKO: NBS za hleb i kolače dao pet miliona dinara!

Autor: E. A. | 05.05.2015 - 14:15:00h | Komentara: 6

Narodna banka Srbije (NBS) sklopila je nedavno ugovor vredan 4,9 miliona dinara za nabavku torti, kolača, hleba, i različitog drugog peciva za potrebe svog restorana, pokazuju podaci do kojih je “Alo!” došao. Posao da restoran opskrbi različitim slatkim đakonijama dobila je kroz pregovarački postupak jedna privatna pekara iz Beograda.

Jorgovanka Tabaković

Jorgovanka Tabaković | Foto: Dejan Živančević

Kako su precizirali u NBS, predmet ugovora o javnoj nabavci su različite vrste hleba (crni, beli i sl.), kifle, lepinje i druge vrste peciva, kao i sitni i komadni kolači i torte.


Iako je pekarska firma za dvogodišnji ugovor ponudila cenu od 4,48 miliona dinara, ugovor je sklopljen na sumu veću za 440.000 dinara. U NBS navode da količine pekarskih proizvoda ne mogu biti unapred određene.

- One se određuju u skladu sa potrebama, odnosno zahtevima korisnika usluga restorana, a planirane količine su određene kao maksimalne potrebne količine koje zadovoljavaju maksimalne teoretske kapacitete restorana. Imajući to u vidu, realizacija u skladu sa ovim ugovorom može biti i značajno manja od ugovorene (ali i ponuđene) vrednosti, u zavisnosti od prometa u restoranima NBS - kažu u NBS.

Al, se tamo dobro jede

Al, se tamo dobro jede | Foto: Dušan Milenković


Kako dodaju, tu je i mogućnost promene cene u toku perioda važenja ugovora.
- Ugovorena vrednost se, u skladu sa uslovima iz konkursne dokumentacije, dobija tako što se cena iz ponude uvećava za 10 odsto, a u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama - navode u NBS.

Takođe navode da je ta institucija centralna banka naše države, te da je neretko, gotovo svakodnevno, domaćin mnogim zvaničnicima iz inostranstva (MMF, Svetska banka, druge centralne banke,…), pa je u protokolarnoj obavezi da obezbedi službene prijeme.

- Vršeći ove obaveze, odnosno obezbeđujući obavezne prijeme u svojim restoranima, NBS obezbeđuje značajne uštede finansijskih sredstava - napominju u NBS.

Na kraju, ističu da u njihovim restoranima korisnici plaćaju usluge.
- Sredstva za realizaciju ovog ugovora na kraju obezbeđuju korisnici usluga u restoranima, a ne NBS - odgovaraju u ovoj instutuciji.
Poslednji komentari
  • saj Vreme: 05.05.2015 07:10h

    kad ce ova da dobije pedalu,,vucicu dokle drzis ove nesposobnu????

  • pera Vreme: 05.05.2015 15:27h

    Radnici imaju internu karticu pomocu koje placaju hranu u restoranu NB a to sto se tamo dobro i jeftino jede je zato sto su dobri ugovori koji su sklopljeni sa dobavljacima i nisu u funkciji pljacke radnika.Deo se dotira radnicima na ime toplog obroka .

  • Dokle vise Vreme: 05.05.2015 16:38h

    Dok narod gladuje, neko se razbacuje narodnim parama... Bas me interesuje po kojoj ceni ce placati te kifle u NBS... Pa naravno da nema para za plate i penzije...

  • saw Vreme: 05.05.2015 17:17h

    dokle vise pljacka ovog naroda . necete moci da bezite od silne tezine kad se digne kuka i motika

  • pogled Vreme: 05.05.2015 19:18h

    Jorgovanka,sram te bilo.Dokle vise.Neka da bog da osetis onu kinesku "dabogda imala pa nemala".Pola Srbije gladuje a ti se bahatis,jednom ces morati da polozis racune gradjanima Srbije.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP