Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

DUŠAN VUJOVIĆ SE ŽALI NA MALE PLATE

Siroti naši ministri!

Autor: | 27.10.2014 - 07:15:00h | Komentara: 17

Ministar finansija Dušan Vujović izjavio je da će svim ministrima u Vladi Srbije plata biti smanjena 10 odsto i da neće biti izuzetaka, ali i naveo da ne postoji zemlja u svetu u kojoj ministri imaju manju platu nego u Srbiji.

Radi u Vladi iz patriotizma

Radi u Vladi iz patriotizma | Foto: N. Kojadinović

- Svi ministri, uključujući i mene, imaće smanjenje plata od 10 odsto, nikakvih izuzetaka nema. Nigde u svetu nisu ministri relativno tako malo plaćeni kao ovde, i mi ovo radimo iz osećaja dužnosti i obaveze prema svojoj zemlji, a ne zbog materijalne nagrade - izjavio je Vujović u parlamentu prilikom rasprave o rebalansu budžeta. On je upitao poslanike da mu nađu bar jednu zemlju u svetu u kojoj je “plata zaštićenog nivoa i penzija samo četiri puta manja od plate ministra”.


- Nađite jednu takvu u zemlju, priznaću javno da grešim. Zaštićena plata u tim zemljama je 1.500 dolara ili evra, a ministiri imaju platu od 15.000 - 20.000 evra i više - rekao je ministar. On je izjavio i da ne sme da se stekne utisak da ova vlada ne vodi računa o penzionerima, jer će po rebalansu budžeta izdvojiti 251 milijardu dinara transfera za Fond PIO.
Poslednji komentari
  • dida dedic Vreme: 27.10.2014 07:51h

    Pa,druze moj,gde je prosek plate 5000e,ministar i treba da ima 15 000e,platu,a gde je prosek 300e,i milion nezaposlenih,ministar treba da deli sudbinu naroda ,a ne da kukumace...

  • Laki Vreme: 27.10.2014 08:08h

    Ja ovom coveku nista ne verujem !

  • mimi Vreme: 27.10.2014 08:09h

    A sto jedete u skupstinskom restoranu tako reci za dz., sto vam drzava placa troskove, vozite se , dobijate odela po fabrickim cenama itd, itd. Siroti vi. Bas vas zalim. Hajde da se menjamo sa primanjima i da sve placate. Bas ste me nasmejali.

  • vladar Vreme: 27.10.2014 08:54h

    Koliko znate i kako radite nije mi jasno zasto uopste primate platu!? Verovatmo je Vujovic mislio na Nemacku i slicne drzave. Kada standard bude kao u Nemackoj i slicnim drzavama, tada mogu i ministri da imaju slicne plate njihovim. Do tada, i ovo im je previse!!!

  • Siromašan ministar Vreme: 27.10.2014 09:01h

    Čudno da naši "stručnjaci"iz sveta lete na tu malu platu!Kkad se setim samo Đelica,koji je došao na tetkin kauč,a vratio se u Francusku sa ogromnim kapitalom,stekavši ga u ovoj siromašnoj zemlji,pripadne mi muka! Koliko miliona evra beše njegova vila koju je kupio! Plata se ne upoređuje sa drugim zemljama,vec imate onoliku koliko se može u toj zemlji! Muka mi je od njegovih izjava u poslednje vreme!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP