Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

KRSTIĆ:

Sivoj ekonomiji je odzvonilo

Autor: M. M. I. | 14.06.2014 - 07:02:00h | Komentara: 1

„Vlada Srbije ne planira uvođenje kriznog poreza kako bi nadomestila troškove nastale zbog katastrofalnih poplava, kao i da plan za penzije, zasad, ostaje isti“, izjavio je juče ministar finansija Lazar Krstić, dodajući da će rebalans budžeta, umesto u junu, biti usvojen u julu.

Ostaje plan za penzije: Lazar Krstić

Ostaje plan za penzije: Lazar Krstić | Foto: RAS Đorđe Kojadinović

„Negde do 25. jula očekujemo da će rebalans biti usvojen, a nekoliko nedelja pre toga ćemo znati šta je unutra“, rekao je Krstić na samitu ministara finansija i guvernera država regiona u Bečićima, koji organizuje nedeljnik NIN. On je istakao i da Vlada neće odustati od onoga što je rečeno u ekspozeu premijera.

„Mere Vlade Srbije biće sprovođene po nešto drugačijem rasporedu od prvobitno planiranog, a rebalans će morati da oslika i posledice od poplava“, naglasio je Krstić, dodajući da su poplave odložile smanjivanje plata u javnom sektoru za mesec dana, kao i da će vlada zaštititi od smanjenja građane koji primaju minimalne zarade.

Učesnici samita ministara finansija i guvernera država regiona

Učesnici samita ministara finansija i guvernera država regiona

„Sve što Vlada Srbije bude radila u cilju fiskalne konsolidacije, radiće tako da uticaj na penzije bude minimalan“, naglasio je on, dodajući da se Srbija nalazi na „crvenoj liniji“ javnog duga i da nema lakih mera za prekidanje „vrzinog kola“ koje je nastalo zbog donošenja fiskalno neodgovornih odluka u prethodnim godinama. On je rekao i da očekuje da će izmene i dopune Zakona o poreskom postupku i poreskoj administraciji biti u usvojene u parlamentu u narednih nekoliko nedelja, što će pomoći u suzbijanju sive ekonomije i povećati prihode u budžetu.
„Zakon predviđa rigidne mere za one koji se bave nelegalnim prometom duvana, ali i za one registrovane koji u promet stavljaju cigarete bez markica“, rekao je Krstić. Direktor „Japan Tobacco International“ Goran Pekez je istakao da ta kompanija snažno podržava najavljenu odlučnost Vlade Srbije da se izbori sa problemom ilegalne trgovine duvanskim proizvodima.
Poslednji komentari
  • ДР Vreme: 14.06.2014 11:57h

    Ка да нам новокомповаи министар научи добро српски језик надам се да ће нешто добро и да уради за Србију.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP