Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

SAMO U SRBIJI

Skandalozan oglas
Udruženja invalida i dijabetičara!

Autor: Z.Ž. | 19.03.2013 - 13:49:00h | Komentara: 0

Nedavno je u jednim novinama objavljen šokantan oglas, gde za radnika u pekari traže "blaže retardiranu osobu", prenosi portal 021.rs

Skandalozni oglas

Skandalozni oglas / Kliknite za uvečanje

Da stvar bude još gora, oglas je postavilo udruženje "Spas i nada" iz Veternika, koje se predstavlja kao udruženje invalida i dijabetičara.

Mima Ružičić iz centra "Živeti uspravno", koji se bavi zaštitom prava osoba sa invaliditetom, kaže da je ovaj oglas neprimeran iz više razloga, prenosi radio 021.

Kada su novinari radija pozvali broj iz oglasa sa pitanjem da li su svesni da je u pitanju diskriminatoran govor, dobili su odgovor: "Da li ste vi normalni? Kako ja da napišem blaže retardiranoj osobi da mi se javi? Objasnite mi molim vas pa ću vas poslušati", zapitao je Branislav Knežević iz ovog udruženja, a na konstataciju da se može upotrebiti konstrukcija "osobe sa invaliditetom" on je dodao da je razmišljao o tome, ali da je u konsultaciji sa Centrom za socijalnu zaštitu postavio ovakav oglas.

"Šta ja da radim kada dođe osoba sa invaliditetom koja ne može da radi taj posao", pita Knežević. On dodaje da udruženje nema dovoljno novca da objavljuje opširnije oglase, jer su oni izuzetno skupi i da ih članovi udruženja plaćaju novcem od svojih penzija.

U Građanskom oglasniku su nam rekli da oni besplatno daju prostor ovom udruženju, uz potpunu slobodu da sami odluče o tekstu koji će objaviti.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP