Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

SLOŽNA BRAĆA NA ZLATARU

Skijalište zakupili za dinar!

Autor: Ž. Dulanović | 14.01.2015 - 15:48:00h | Komentara: 0

Kompanija "Složna braća" iz Drmanovića koja se bavi izgradnjom puteva, zakupila je za jedan dinar skijalište sa četvorosednom žičarom na Zlataru u čiju je izgradnju i opremanje u proteklih desetak godina opština Nova Varoš uložila blizu dva i po miliona evra.

Žičara na Zlataru

Žičara na Zlataru | Foto: Ž. Dulanović

"Složna braća" koja su se jedina javila na ponovljeni oglas, zakupila su skijalište na 15 godina po početnoj ceni, uz obavezu da pre svake ski-sezone uplate 1,5 miliona dinara depozita iz koga će se plaćati voda, struja i drugi troškovi rada ovog objekta.
Izgradnja skijališta na Zlataru počela je pre 11 godina, a oglas za zakup Turističko-sportki centar "Zlatar" i opština raspisali su posle nekoliko slabih sezona.
Prošle zime skijanja nije ni bilo jer je sunce topilo sneg na najstrmijem delu staze čija je visinska razlika čak 214 metara. Inače, glavna od dve staze na skijalištu duga je 955 metara i spušta se u centar grada, dok je žičara duga 850 metara i za sat može da preveze 1.200 skijaša.
- Samo u prošloj godini smo na skijalištu imali gubitak od tri miliona dinara, a kako opština više nije u mogućnosti da servisira visoke troškove njegovog održavanja i ulaže u dalji razvoj, davanje skijališta u zakup je jedino rešenje. Cilj nam je da skijalište funkcioniše jer bez njega nema ni zimskog turizma - kaže direktorica TSC "Zlatar" Ivana Novaković.

Skijama do centra Nove Varoši

Skijama do centra Nove Varoši | Foto: Ž. Dulanović

"Složna braća" su u zakup dobila i ski-kuću, a preuzeli su i četvoro radnika koji su na skijalištu bili angažovani na određeno vreme. Prema uslovima konkursa, obaveza zakupca je i da obezbedi 50 ski-pasova u sezoni za goste "Panorame" i popust od 10 posto na svaki sledeći ski-pas.
- Da bi Zlatar konačno postao ski-centar, moraćemo da u dogradnju staze i novu opremu uložimo bar 250.000 evra. Spremni smo da gradimo i još dve projektovane ski-staze ukoliko opština reši imovinske odnose sa "Srbijašumama"– kaže vlasnik kompanije „Složna braća“ Vojko Purić.
Ski-sezona na Zlataru počela je pre desetak dana, a cena za dnevni ski-pas iznosi 600 dinara.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP