Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

POKRAJINSKI SEKRETARIJAT PROSLEĐUJE DOZVOLU

Škola u Šajkašu sutra nastavlja sa radom

Autor: Tanjug | 19.02.2015 - 13:08:00h | Komentara: 0

Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne zajednice nacionalne manjine u toku današnjeg dana će proslediti Osnovnoj školi "Isidora Sekuluć'' u Šajkašu dozvolu za nastavak rada, što znači da će ta škola sutra nastaviti rad, potvrđeno je Tanjugu u tom sekretarijatu.

Sedamnaestoro dece je palo u nesvest

Sedamnaestoro dece je palo u nesvest | Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Nešto ranije direktorka pomenute škole Mirjana Nikolić - Mušicki rekla je Tanjugu da je Pokrajinskom sekretarijatu za obrazovanje dostavljena kompletna dokumentacija o svemu što je učinjeno u OŠ "Isidora Sekulić" nakon što se veći broj učenika te škole požalio na zdravstvene tegobe, pa je njih 20 bilo zadržano na lečenju u Dečjoj bolnici u Novom Sadu.

 - Pokrajinskom sekretarijatu smo predali konpletnu dokumentaciju i očekujemo da će taj sekretarijat danas tokom dana potpisati dozvolu za nastavak rada škole kako bi nastavu mogli nastaviti sutra - rekla je Nikolić - Mušicki.

Načelnik Ministarstva prosvete za školsku upravu Novi Sad Petar Viđikant kazao je Tanjugu da je Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne zajednice nacionalne manjine, jedini nadležan da izda odobrenje za nastavak rada škole, pa je tom sekretarijatu i dostavljena dokumentacija o izvršenima analizama i preduzetim merama u školi u Šajkašu.

 - Sinoć je održan zajednički sastanak Školskog odbora, direktora škole, Školske uprave, policije i Zavoda za javno zdravlje, na kome je konstatovano da pomenutu dokumentaciju treba dostaviti Pokrajinskom sekretarijatu, što je i učinjeno - rekao je Viđikant dodajući da i on očekuje da će škola u Šajkašu sutra nastaviti sa radom.

Po rečima Viđikanta u narednom periodu neophodno je da se u školi intezivira rad sa učenicima, kao i da se što pre instalira oprema za video nadzor.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP