Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

STRAŠNO!

Skoro 950.000 ljudi izmešteno u BiH!

Autor: Beta | 19.05.2014 - 22:55:00h | Komentara: 0

U poplavama je, prema zvaničnim procenama, izmešteno skoro 950.000 osoba, a ugroženo je više od pola stanovništva BiH, izjavio je predsedavajući Veća ministara BiH Vjekoslav Bevanda danas u Sarajevu.

On je uputio saučešće porodicama stradalih u ovim tragičnim događajima, i zahvalio svima koji su dali doprinos da razmere nesreće ne budu još veće.

a "Čini mi se da ponekad zaboravljamo ogromni doprinos, posebno Oružanih snaga, civilne zaštite na svim nivoima, lokalnog stanovništva, zajednica koje su se samoorganizovale, organizacije volontera koji su bili spremni napustiti svoje kuće i pomagati drugima", kazao je.

"Ponovno moram posebno zahvaliti zemljama iz regije koje su reagovale, svima ostalim prijateljima i državama koji su uputili i upućuju pomoć Bosni i Hercegovini", kazao je Bevanda.
Dodao je da je 200 timova iz inostranstva trenutno na terenu. Veće ministara BiH je danas donelo odluku o prikupljanju sredstava po osnovu uplate jednodnevne zarade zaposlenih u institucijama BiH za pomoć stradalima u ovim poplavama.
On je dodao da ukoliko bi se svi zaposleni odrekli jedne dnevnice, kako je ministar finansija i trezora procenio, prikupilo bi se oko milion evra.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP